“Tüm Yahudileri Öldürün” TT olunca Twitter özür diledi

“Tüm Yahudileri Öldürün” ifadesi Twitter’da geçtiğimiz cuma günü 6 binden fazla Re-tweet alıp trend olunca sosyal medya devi ifadeyi sildi ve resmi bir açıklama ile özür diledi.

Dünya
5 Kasım 2018 Pazartesi

Söz konusu Twitter paylaşımlarının Brooklyn Sinagoguna  aynı ifadeyi içeren duvar yazısı ile yapılan saldırı sonrası gelmesi dikkat çekti.

Sinagoga yapılan duvar yazısı saldırısı sonrası da Komedyen Ilana Glazer tarafından  binada yapılması planlanan siyasi toplantı iptal edilmişti.

Twitter’dan yapılan açıklamaya göre, olayın medya tarafından kapsamlı bir şekilde internet ortamına taşınması ve akabinde takipçilerin ilgisi, Twitter trend algoritmasının elektronik olarak “Tüm Yahudileri Öldürün” ifadesini sol kolonda trending topic olarak görüntülemesine yol açtı.

Yaklaşık olarak 10 dakika Trending Topic olan ifade sonrası Twitter’ın resmi açıklaması şu şekilde oldu: “Bu teknik bir hata sonucu oldu. O ifadenin TT olmaması gerekiyordu.  Medyanın ilgisi ve kullanıcıların antisemitizmi eleştirirken ifadeyi kullanmaları buna neden oldu. Twitter olarak hata için özür dileriz.”

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün