ABD’de Clinton ve Obama’ya bombalı mektuplar

ABD’de 2016 Başkan Adayı Hillary Clinton ve Eski Başkan Obama’ya bombalı mektuplar gönderildiği günde, Demokrat Yahudi asıllı Kongre Üyesi Debbie Wasserman Schultz’un ofisine de şüpheli bir paket gönderildi.

Dünya
25 Ekim 2018 Perşembe

Ev yapımı bombalar içeren mektuplar ve şüpheli paket gerçek alıcılarına varmadan güvenlik güçleri tarafından emniyete alındı.  Polis Schultz’un ofisini kordon altına alarak boşalttı ve ikinci bir bomba araması yaptı.  El yapımı bombalı bir paket de CNN’in bağlı olduğu Time Warner’ın New York ofisine gönderildi.  Bundan iki gün evvel de New York banliyösünde bulunan George Soroz’un evine bombalı bir paket gönderilmişti.  Clinton, Soroz  ve Obamaların evlerine gönderilen bombalı paketlerin üstünde gönderen adresi olarak da Schultz’un yazdığı belirtildi. CNN haberinde Schultz’un  şüpheli olmadığını, birilerinin kendisini tuzağa düşürmek istediğini yazdı.

Başkan ve emekli başkanları koruyan Gizli Servis’ten adı saklı bir yetkili, tüm paketlerin aynı kişi veya kişiler tarafından gönderildiğini tahmin ettiklerini belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün