‘Gözlerin Ardında Müzikal’ Yeniden Sahnelerde

Geçtiğimiz yıl vefat eden İsrailli yazar Nava Semel’in kaleme aldığı, tiyatrocu Kemal Başar’ın sahneye uyarladığı ‘Gözlerin Ardında Müzikal’, 29 Ekim’de Okan Bayülgen’in yeni gösteri ve sanat merkezi Dada Salon Kabarett’de sahnelenecek.

Tuna SAYLAĞ Sanat
24 Ekim 2018 Çarşamba

 Down sendromlu oğlunun doğumundan sonra herkes tarafından yalnız bırakılan annenin hikâyesini anlatan oyunun bir diğer özelliği ise, Nava Semel’in pek çok ülkede sahnelenen ve ödüller kazanan dünyaca ünlü bu çarpıcı metninin ilk kez konser/tiyatro formunda, akustik müzikal olarak sahnelenmiş olması. Geçtiğimiz hafta Kuzey Kıbrıs’ta sahnelenen oyunun Lefkoşa’daki gösterimine, Nava Semel’ in eşi Noah Semel ve ailesi de katıldı. Biletler Biletix’te.

 

Simya Galeri’de seminerler tüm hızıyla devam ediyor

Her yıl olduğu gibi bu sezon da Simya Galeri, birbirinden ilginç ve bilgilendirici seminerlere ev sahipliği yapıyor.  Seçkin, konusunda uzman isimlerin verdiği ve bütün bir sezona yayılan seminerler daha çok sanat ağırlıklı. Doç. Seda Yavuz  ‘Çağdaş Sanat’, Doç. Serap Yüzgüller ‘Sanat Yapıtı Sözünü Nasıl İletir’,  Doç. Ferda Keskin ‘Antik Yunan Tragedyası’ ve Asuman K. Büke ‘Okumak İstediklerimiz’ başlıklı temaları işliyor. Ayrıca Emre Zeytinoğlu ile ‘Felsefe Yeni Baştan; Metin Okumalar’, Seda Binbaşgil ile  ‘BiDünya Sinema ve BiSürü Kitap’, Yalçın Sadak ile ‘Klasik Sanat’ ve Sabrina Fresko ile ‘Takı Ve Heykel Atölyesi’ etkinlikleri, doğru ve nitelikli bilgiye ulaşmak isteyenler için doğru adres. Daha fazla bilgi için: www.simyagaleri.com

 

Efsane piyanist David Helfgott  Volkswagen Arena’da

Dünyanın en önemli piyanistlerinden biri olan, hayatı Oscar ödüllü ‘Shine’ filmi ile beyaz perdeye aktarılan David Helfgott, Piu Entertainment organizasyonuyla 9 Kasım’da İstanbul’da! 360 derecelik eşsiz sahne deneyimiyle, çift piyano ile gerçekleşecek bu özel konserde David Helfgott’a, genç yaşına rağmen büyük başarılar elde etmiş Vietnam asıllı Avustralyalı piyanist Hoang Pham eşlik edecek. Konserde Moussorsky ve Rachmaninov’dan eserler seslendirilecek. 

 

Neredeyse / Almost

Zeynep Akgün’ün üçüncü kişisel sergisi ‘Neredeyse’, Karaköy Galeri 77’de 4 Kasım’a kadar izlenebilir. Çalışmalarında arada kalma, sıkışma, kapana kısılma gibi tekinsiz durumları resmeden Akgün ‘Neredeyse’ sergisinde, devasa, göz kamaştırıcı ama ucuz nesnelerin çevrelediği kadınlara odaklanıyor. İronik bir gerçeklik içinde sürreel görseller yaratan Akgün, kendilerine tanımlanan alanda yaşamanın zoraki kabullenişinden ‘neredeyse’ çıkıp kurtulacak kadınların hikâyelerini resmediyor.

 

Dünyada ilk kez:  STAGE IN İSTANBUL

İstanbul’da, benzeri olmayan yepyeni bir etkinlik başlıyor: Stage in İstanbul! Gösteri sanatlarının tüm öğelerini bir çatı altına toplamayı hedefleyen ‘Stage in İstanbul’, rengârenk programıyla 25-28 Ekim tarihleri arasında Sirkeci Tren Garında gerçekleşecek. Ziyaretçiler, fuar alanında dört gün boyunca tüm gün sürecek panel, söyleşi, atölye ve eğitimlerden yararlanabilecek. Tiyatro ve dans gösterilerinin,  alternatif çalışmaların ve konserlerin de izlenebileceği etkinlik kapsamında konuklar, tiyatroların yeni sezon programlarını öğrenip biletlerini de satın alabilecekler. Stage in İstanbul ilk yılında, yaşamını tiyatroya adamış değerli sanatçı Haldun Dormen’i ‘Onur Konuğu’ olarak ağırlayacak. Biletler Biletix’de.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün