İsrail Savunma Bakanı Liberman Gazze geçişlerini tekrar açtırdı

Dünya
24 Ekim 2018 Çarşamba

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Avigdor Liberman Gazze ile yaşanan şiddetin azalması üzerine Gazze sınırındaki Kerem Şalom ve Erez kapılarının yeniden açılması talimatını verdi. Bakanlığın açıklamasına göre, yaşanan bazı olaylardan dolayı, Katar petrolünün Gazze’ye tedarikinin devam edilip edilmeyeceğinin kararı ise tekrar gözden geçirilecek. Geçen hafta yüksek menzilli roketlerin İsrail’e atılması ve birinin güney Tel Aviv’de denize düşmesi diğerinin ise Berşeva’da bir eve isabet etmesi üzerine geçişler kapatılmıştı. Liberman, Gazze balık avlanma sınırını da altı milden üç mile indirilmesi talimatını vermişti.

Katar’dan alınan petrolün Gazze’ye girmesi ekim ortasında güvenlik çitleri boyunca çıkan ağır isyan sonucu durdurulmuştu; 20 kişilik bir Filistinli grup çitlerden sızıp İsrail ordusu nişancılarına doğru yürümüş, bunun sonucunda da askerler ateş açarak bazı Filistinlilerin ölmelerine sebep olmuşlardı.

Gazze’nin yaşam koşullarını düzeltebilmek amacıyla bölgenin tek elektrik santralini çalıştırmak için Katar petrolü getiriliyordu. İsrail yüzlerce litrelik bu petrolün getirilmesine olanak sağlayarak her hafta yaşanan sınır çatışmalarının yavaşlayacağını umuyordu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün