Marilyn Monroe’nun Yahudi dua kitabı açık arttırmada

Hollywood dünyasının efsanevi sarışını Marilyn Monroe’nin Yahudi dua kitabı ( Sidur) New York’ta J. Greenstein & Co şirketi tarafından açık arttırmaya çıkarılıyor.

Dünya
16 Ekim 2018 Salı

1922 basımı krem rengi kapaklı dua kitabının açılış teklifi 4600 dolardan başlayacak.  Sır dolu ölümünden bu yana halen yüzbinlerce hayranı olan ünlü yıldızın hayranlarından biri gelecek ay söz konusu kitabın sahibi olacak.   

Monroe ,Yahudi asıllı Amerikalı yazar Arthur Miller ile 1956 yılında evlenince Yahudi dinine geçti.  Her ne kadar çift beş yıl sonra boşansa da ünlü yıldız basına Yahudilikten vazgeçmediğini belirtmişti.  

Miller-Monroe çiftini evlendiren ve ünlü yıldızın Yahudi olma prosedüründen sorumlu olan  Rav Robert Goldburg basına yaptığı bir açıklamada da, Monroe’nun hayatının sonuna kadar Yahudi inancına bağlı kaldığını belirtmişti.   

Sidur, İsrail’de yaşayan bir Amerikalı tarafından satışa sunuluyor. Dua kitabı ünlü yıldızın 1999 yılında satışa çıkarılan evinde bulunuyordu.  Evin satışı sırasında tüm eşyalar da açık arttırma ile satılmıştı.  JTA’nın haberine göre, dua kitabı oldukça kullanılmış halde, hatta kitabın cildinin sırtı sayfalardan ayrılmaya bile başlamış. 

Kitabın içinde yıldızın el yazısı ile koyduğu notları da düşünecek olursak kitap Monroe’nin inanç yolculuğuna uzun süre rehberlik etmiş gibi.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün