İran’da İsrail askerli reklam panosu

Dünya
2 Ekim 2018 Salı

İran’ın Şiraz kentinde, bir reklam panosunda İsrail askerlerinin görselinin yer alması, ülkede tepkilere neden oldu. Şiraz Valiliği, Farsça bir şiirin yanında yer verilen İsrail askerleri fotoğrafı ile ilgili soruşturma başlattı.

Fotoğraf, bir kayanın üzerinde duran, üç İsrailli erkek askerin arkadan görüntüsüne yer veriyor. Söz konusu pano, Şiraz’da bir meydana yerleştirildikten sonra, halk görseldeki askerlerin İsrail üniforması giydiğini ve ellerine M16’lar taşıdığını fark etti. Pano hemen meydandan indirildi.

Araştırmaların ardından, orijinal görselde bir de kadın asker bulunduğu ancak, reklam panosu için kadın askerin fotoğraftan çıkarıldığı anlaşıldı.

Reklam panosunun, 1980-1988 yılları arasında süren İran – Irak Savaşı’nın anısına hazırlandığı belirtildi. Reklam, ilk olarak internet ortamında yer aldı. Görsel, sosyal medyada da büyük tepki aldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığının, Farsça yayın yapan Twitter hesabı da reklam panosu ile ilgili dalga geçti.

1979 tarihindeki İran İslami Devriminden bu yana, ülkenin liderleri, İsrail’in dünya haritasından silinmesi gerektiği yönünde beyanatlarda bulunuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün