İran’dan İsrail ve ABD’ye uyarı roketi

Geçtiğimiz hafta geçit töreni saldırısı sırasında Ahvaz’da saldırıya uğrayan ve saldırıdan İsrail, ABD ve Suudi Arabistan’ı sorumlu tutan İran Devrim Muhafızları, üstlerinde ABD, İsrail ve Suudi Arabistan’a ölüm ifadesi yazan birden fazla füzeyi pazartesi sabahı Suriye topraklarına fırlattı.

Dünya
1 Ekim 2018 Pazartesi

İran resmi haber ajansı IRNA atılan balistik füzelerin Suriye’de rejim karşıtı teröristleri hedef aldığını belirtti. Ajansa göre füzelerin hedefinde bulunan militarist gruplarda ölen ve yaralananlar oldu. 

Saldırının ardından Devrim Muhafızları internet sitesindeki şu ifade de dikkat çekti: “Ahvaz’daki geçit törenindeki terör suçundan sorumlu komuta merkezleri balistik füzelerimiz tarafından vurulmuştur.”   

İran Devlet televizyonunda konu ile ilgili haberde de üstünde  “ABD, İsrail ve Suudi Arabistan’a  ölüm” ifadesi yazılı füzenin videosu gösterildi.   

Ancak Ahvaz’daki saldırının kimin tarafından yapıldığı ile ilgili  haberler tutarsızlık gösteriyor. Her ne kadar Devrim Muhafızları bilinen retorik ile İsrail ve ABD’yi suçlasa da, Tahran daha evvel yaptığı açıklamada saldırıdan Arap ayrılıkçıları suçlamıştı.  Saldırıdan sonra ise hem radikal IŞİD hem de Arap ayrılıkçı gruplar saldırıyı üstlendiklerini içeren mesajlar yayınlamıştı.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün