ABD Temsilcisi: “Filistinliler ile gerçekleri konuşun”

ABD Başkanı Donald Trump’ın BM’de yaptığı konuşmada “Filistinliler gerçeklerle yüzleşmeli” ifadesinden sonra bir diğer uyarı da Jason Greenblatt’tan geldi.

Dünya
28 Eylül 2018 Cuma

ABD’nin Ortadoğu Barışı Özel Temsilcisi, perşembe günü  tüm dünya devletlerine çağrıda bulundu; “Filistin tarafı ile açık ve net bir şekilde gerçekleri konuşun.” 

ABD’nin Filistinlilere yaptığı yardımları kesmesinin bir sebebi olduğunu savunan Greenblatt, “Yıllardır Filistinliler, ABD’den aldıkları milyonlarca dolarlık yardımı boşuna harcayıp ziyan ettiler” dedi. 

BM Genel Kurulu kapsamında uluslararası bir yardım kuruluşunun yıllık toplantısında konuşan Greenblatt, yardımların aslında nasıl kullanıldığının, barış yolunda işe yarayıp yaramadığının da incelenmesi gerektiğini belirtti. ABD’nin aylardır üzerinde çalıştığı yeni barış planı hakkında herhangi bir detay vermekten kaçınan Greenblatt, şu ifadeleri sarf etti: “Duruma  artık gerçekçi bir yaklaşım ile bakmamız gerek. Yıllardır yaptığımız politikaya devam edersek hata yapmaya da devam etmiş olacağız.” 

ABD’nin Filistin’e olan yardımları kesmesi sonrası bazı ülkeler 120 milyon dolar yardım topladı. AB de bazı ABD’li sponsorlar ve AHLC yardım kuruluşu vasıtası ile 40 milyon Euro yardım sözü verdi.

Geçtiğimiz üç yıl içinde AB ve bazı Avrupa ülkeleri toplamda Filistin’e 1.2 milyar Euro yardım gönderdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün