Holokost eğitimi 18 Ekim’de İzmir’de

İnsan hakları kuruluşu SEHAK, Amsterdam Merkezli Anne Frank Müzesi ile işbirliği yaparak 18 Ekim’den itibaren İzmir’de, Holokost (Soykırım) tarihi ve insan hakları konularında atölyeler, paneller ve toplu eğitimler düzenleyecek.

Toplum
21 Eylül 2018 Cuma

Söz konusu demokrasi, insan hakları ve insanlığın üniversal eşitliği konusundaki eğitimlerin Türkiye’ye adaptasyonu İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin (SEÇBİR) işbirliği ile yapıldı.

Özgün ve etkileşimli eğitim metotları ve materyalleri kullanılacak seminer ve atölyelerde katılanlara, sertifika da verilecek. Eğitimler için hiçbir ücret talep edilmiyor.   

Özellikle eğitimcilerin, orta eğitim kurumlarının yetkililerinin katılması beklenen eğitim programları için son kayıt tarihi 8 Ekim. 

Katılımcılara, tarih, Holokost tarihi (Soykırım) ve insan hakları eğitimi konularında, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmiş materyaller ve eğitim metotları tanıtılacak. Tarihi olaylar ve insan hakları ihlalleri gözden geçirilerek, günümüz toplumlarında ayrımcılık ve ön yargıların oluşumu ve bunun sonuçları ele alınacak. Aktif katılım içeren seminerde, katılımcılar karşılıklı etkileşimle çalışmalar gerçekleştirecekler ve katılımcılara ileride kendi çalışmalarında kullanabilecekleri materyaller sağlanacak.

 

Daha fazla bilgi için:  https://www.sehak.org/

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün