Cecilia Krull ilk kez İKSV Salon’da

İzleyicileri ekrana kilitleyen popüler dizi La Casa De Papel’de seslendirdiği ‘My Life Is Going On’ şarkısıyla dünya çapında bir ün kazanan Cecilia Krull, İstanbul’da.

TUNA SAYLAĞ Sanat
12 Eylül 2018 Çarşamba

 

İzleyicileri ekrana kilitleyen popüler dizi La Casa De Papel’de seslendirdiği ‘My Life Is Going On’ şarkısıyla dünya çapında bir ün kazanan Cecilia Krull, İstanbul’daki ilk konseri için 21 - 22 Eylül tarihlerinde Salon IKSV’ye geliyor. Müzisyen bir aileden gelen ve kariyerine 7 yaşında Disney filmlerinin şarkılarını seslendirerek başlayan şarkıcı- besteci Krull, Fransa, Küba, Almanya ve İspanyol kökleri ile genç yaşına rağmen günümüzün en önemli yeni kuşak caz şarkıcılarından biri olarak gösteriliyor.

Contemporary İstanbul başlıyor

20 – 23 Eylül tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre- Sergi Sarayı Rumeli Salonları ve İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşecek Contemporary İstanbul 2018, sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Bu sene 13. kez gerçekleşecek olan fuarı, Türkiye galerilerinin yanı sıra Avrupa, Amerika ve Asya’nın en önemli galerilerini, önde gelen sanatçılarını ve koleksiyonerlerini bir araya getiriyor. Vanessa Arelle’nin danışmanlığındaki CI Dialogues konferansları bu sene fuarın açılışından önce ‘Sensibilities/Duyarlılıklar’ teması altında 18 ve 19 Eylül’de gerçekleşecek. Yine fuar alanı içinde  yer alacak ve küratörlüğünü Prof.  Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın üstlendiği ‘Recent Acquisitions I/Collector’s Stories’ sergisi, Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerin satın aldığı en son yapıtları kapsayacak. Ayrıca Ceren-Irmak Arkman’ın kuratörlüğünde fuar alanında düzenlenecek Plug-in ile yeni kuşağın sanatla buluşması, koleksiyonerlerin yeni alanlara açılması sağlanacak. Plug-in’de bu yıl sergilenecek eserler ‘Extra/Ordinary – Olağan/Dışı’ teması altında ziyaretçileriyle buluşacak. 

4. İstanbul Tasarım Bienali’nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor

İKSV tarafından VitrA sponsorluğunda düzenlenen 4. İstanbul Tasarım Bienali, 22 Eylül’de kapılarını açıyor. ‘Okullar Okulu’ ana başlığıyla, Jan Boelen küratörlüğünde düzenlenen bienal, altı hafta boyunca altı mekâna yayılan ücretsiz sergilerin yanı sıra yoğun bir atölye, panel ve film programına ev sahipliği yapacak. Tasarım, mimari, biyoloji, sosyoloji, gastronomi, pedagoji, ekoloji, teknoloji ve ekonomi gibi pek çok farklı alandan,  altı kıtadan 100’ün üzerinde katılımcının projelerinin yer alacağı bienal, ana başlığıyla, öğrenmenin ne anlama geldiği, nasıl tasarlandığı ve tasarlanması gerektiği konularını tartışmaya açacak. Bienal sergi ve etkinlikleri bu sene Akbank Sanat, Yapı Kredi Kültür Sanat, Pera Müzesi, Arter, SALT Galata ve Studio-X Istanbul olmak üzere Beyoğlu bölgesindeki altı mekânda yer alacak.

 HAYAL ET

Şaşkınbakkal’daki Eva Sanat Galerisi, 21 Eylül- 4 Ekim tarihleri arasında Tülin Kaynakın ‘Hayal Et’ başlıklı sergisini konuk ediyor. Soyut çalışmalarıyla tanınan sanatçı, bu sergisinde son dönem işlerinden bir seçkiyle izleyicisiyle buluşuyor. Eleştirmen Nilgün Yüksel sanatçı için hazırlanan katalogda şu cümleleri kaleme almış. “Tülin Kaynak dünyayı salt gerçek olarak değerlendirdiğimiz verilerin görüntülerinden soyar. Zihninin kapılarını açar. Düşlediklerini, görüntünün ardında gördüklerini tuvale aktarır. Sonra onun yapıtlarını çağrıştıran, anlatan kelimeler ortaya çıkar. Renk, doku, leke, ışık ve müzik...”


 

‘LEYLA GENCER: PRİMADONNA  VE YALNIZLIK’ SERGİSİ AÇILDI

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 20. yüzyılın en önemli opera sanatçılarından Leyla Gencer’i vefatının onuncu yıldönümünde özel bir sergiyle anıyor. Küratörlüğünü Prof. Yekta Kara’nın üstlendiği ‘Leyla Gencer: Primadonna ve Yalnızlık’ başlıklı sergi, Gencer’in kişisel eşyalarından özel bir seçkiyi, yaşamının farklı kesitlerinden kayıtlarla bir arada izleyiciye sunuyor. Sergi, 10 Ekim’e dek Borusan Müzik Evinde pazar günleri hariç, saat 10.00–18.00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün