UÖML 360° Girişimcilik Kampına ev sahipliği yaptı

12 Şubat günü Ulus Entrepreneurship Boot Camp 2019’da UÖML öğrencileri ile birlikte İstanbul’un seçkin liselerinden gençler gün boyunca girişimcilikte markalaşmış duayenlerle, büyük işlere imza atmış genç girişimcilerle buluştu; kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak atölye çalışmalarına katıldı. Konukların başarı öykülerini ve deneyimlerini dinlediler. Girişimci üniversite öğrencilerinin açtıkları stantlardan bilgi aldılar. Yeni fikirlerin hayata geçmesi için kampa davet edilen melek yatırımcılara proje sunumlarını yaptılar.

Gençlik - Eğitim
6 Mart 2019 Çarşamba

Greta Mizrahi


Ulus Entrepreneurship Boot Camp 2019’da kimler vardı?

İstanbul’un seçkin okullarından gelen yaklaşık 40 girişimci öğrenci bu etkinliğe katıldı. UÖML öğrencileri, Kabataş Lisesi, Mef Okulları, Açı Lisesi, Galatasaray Lisesi, Notre Dame de Sion Lisesi, FMV Ayazağa Işık Lisesi, Eyüboğlu Lisesi öğrencilerine gün boyunca rehberlik ettiler.

Kayıt aşamasında gençler, ilgi alanlarına göre katılacakları ‘İş Hayatına Hazır Ol, Fark Yarat’ ve ‘Teknoloji Trendleri’ konulu atölyelerini seçti.                                                                                            

Yeni iş fikirlerinin peşinde seri girişimci ve deneyimli melek yatırımcı Arif Akdağ (Galata Business Angels), girişimcilik dünyasının duayen mentörü Ömer Erkmen, tesis yönetimi konusunda uzman girişimci Avi Habib (ISS Kurucu CEO), Türk televizyonu dizilerini dünyaya pazarlayan İzzet Pinto (Global Agency Kurucu CEO), Türkiye’nin ilk doğal içerikli sağlıklı atıştırmalık firması Züber’i kuran Nailcan Kurt, kurumsal şirketlere interaktif eğitim ve etkinlikler yapan Tezgahçılar Ekibi’nin kurucusu Burçak Yıldırım Orhan, dünyanın en samimi sosyal medyası olarak tanımlanan Scorp’un kurucusu İzzet Zakuto, yazılım süreçleri ve operasyon yönetimi üzerine Inveon ve Inventures’ı kuran Emir Alkaş panellerin değerli konuklarıydı.

Girişimcilik duanyenlerinden mesajlar

ARDA YİĞİT ORHAN / Kolektif House Kurucu CEO’su:  Ne yaparsanız yapın kendinizi geliştirip, ilgi alanınıza yönelmeniz, o alanla ilgili bir şeyler yapmanız ve hayatın önünüze çıkardığı fırsatları değerlendirmeniz gerekiyor. Ben okul sonrasında Türkiye’de ve Silikon Vadisinde farklı şirketlerde çalıştım. Belli bir tecrübe edindikten sonra girişimciliğe başladım. Tecrübeli olmak beni girişimlerimde başarılı kıldı.

ARİF AKDAĞ / Melek Yatırımcı Galata Business AngelsGelecekte ne olacağıma halen karar veremedim diye üzülmeyin… Ben hâlâ açıkçası ne yapmak istediğimi bilmiyorum. Hiçbir zaman ne olmak istediğimi bilemedim. Bu yüzden aklıma gelen her şeyi denedim. Önce ikinci el kitap sattım, özel ders verdim, spora sarıldım. Her yaptığım işte nerede iyi olduğumu fark ettim, zayıf yönlerimi geliştirdim. Sevdiğiniz işleri yapmaya odaklanın. Sizi heyecanlandıran aklınızdaki işleri deneyin. Gerekirse başarısız olun, batın, şirketinizi kapatın. Bütün bunları genç yaşta yapın, takım arkadaşlarınızı erken bulun. Hiçbir şeyi tek başına başaramıyorsunuz. Anne-babadan etik kuralları öğrenin, şeffaflığı öğrenin ama size öğretilen her şeyi de sorgulamayı öğrenin. Hiçbir şeyi size anlatıldığı gibi yapmak zorunda değilsiniz. Çok yeni yollar bulabilirsiniz, kuralları yıkabilirsiniz, bu konuda rahat olun.

AVİ HABİB / ISS Kurucu CEO: Her an herkes girişimci olabilir. İnsanın yakaladığı fırsatın bir girişim olduğunu algılaması, kendinde bunu geliştirecek ve yaşatacak cesareti bulması gerekiyor.  Fırsatları değerlendirebilmek için hayalleriniz olmalı. Hayal edin, o hayale inanın ve yılmadan peşinden koşun. Bu yolda inişler ve çıkışlar olacaktır. Cesaretinizi kaybetmeyin yol mutlaka sizi bir yere götürecektir.

BURÇAK YILDIRIM ORHAN / Tezgahçılar Ekibi CEO: Yeni şeyleri denemeden, sabit kalıp düşünerek neyi sevdiğinizi, nelerin sizi heyecanlandırdığını bilemezsiniz. Denemeniz gerekiyor. Bu yolda kendinizi çok iyi tanıyın. Ben balerin olmak isterdim hep ama düşünmek ve istemek çok başka, eyleme geçmek çok başka. Baleyi deneyip, yetenekli olmadığımı anlayınca reklamcı olmaya karar verdim. Sonrasında da hep yeni şeyler denemeye devam ettim. Şu an gerçekten olmak istediğim yerdeyim.

EMİR ALKAŞ / Inveon ve Inventures CEO: Girişimcilik aslında bir girişimin olmasından ziyade bir düşünme alışkanlığıdır. Dünyanın en zehirli sarmaşıklarından biridir. Zihninizi, ruhunuzu sardığında kurtulması mümkün olmayan bir şeydir.

Girişimci olmak için kendi girişimizi kurmanız şart değil. Başka şirketlerde çalışıp daha sonra kendi girişiminizi hayata geçirebilir, girişimlere yatırımcı olabilir ya da belirli modeller yaratarak, onların desteklenmesini sağlayabilirsiniz. Girişimci olmadığınızı düşünseniz bile mutlaka takipte kalın. Bir gün o an gelebilir.

ESER HAKİM / Brand Experience Designers CEO: Çevrenizde sizi aşağı çekecek, yapamazsın diyecek insanlar olmasın. Onları uzaklaştıramıyorsanız da dinlemeyin. Çünkü aslında her şeyi yapabilirsiniz. Engebeli bir yol bu. Her yaptığınız iş iyi sonuçlanmıyor. Birçok hata yapıyorsunuz, insan kırıyorsunuz. Zaman zaman motivasyonunuzu kaybediyorsunuz. Kendinizi iyi tanıyın. Yeniden ayağa kalkmak sizi motive edecek şeyleri iyi belirleyin. Hangi yaşta olursanız olun hayallerinizin peşinde koşmaktan vazgeçmeyin.

İZZET PİNTO / Global Agency Kurucu CEO: Hayatın içinde risk alın. Ben çok fazla iş denedim çoğunda da başarısız oldum ama o başarısızlıklardan öğrendiklerimle son işimde başarılı oldum. Genç yaşta risk almak daha kolay. Bu yıllarınız çok önemli. Daha cesur kararlar alabilir, korkmadan hayallerinizin peşinden koşabilirsiniz.

İZZET ZAKUTO / Scorp Kurucu CEO: Benim hiç hayalim yoktu. Kararsız ve hayalsizdim ama hep pozitiftim. Kararsızlık karar vermeye çalışırken yolumu bulmamı sağladı. Kararsız olduğum için farklı işleri denedim. Severek yapabileceğim işimi buldum ve başarılı oldum. Daha önümde uzun yıllar var. Kendimi geliştirmek, yeni girişimler düşünmek, hayal etmek için sürekli okuyorum, konferans ve fuarlara katılıyorum. Rakiplerimi ve yeniliklerini yakından takip ediyorum.

NAİLCAN KURT / Züber Kurucu CEO: Hata yapmaktan korkmayın ve asla pes etmeyin. Herkes hata yapıyor, hata yapan daha başarılı oluyor. Yeni şeyler denemekten korkmayın. Denedikçe ne istediğinizi daha iyi anlayacaksınız.

ÖMER ERKMEN / Melek Yatırımcı: Bu işler böyledir demek yerine, bu işler niye böyle daha farklı olmaz mı diye sormanızı tavsiye ederim. Ben bu yolda yanlış bildiklerimi unuttum ve yeni şeyler öğrendim. Size de bildiklerinizi unutup yeni rotalar çizmenizi öneriyorum. Hep sorun sorgulayın. Yapacağınız İşin kişiliğinize ve hayallerinize uygun olup olmadığını da sorgulayın… 

“Bilimsel, akılcı metotlarla, adım adım planlayarak ilerliyoruz.”

Kısa vadede hedefimiz, okuma-anlama, araştırma, sorma ve münazara derslerini arttırmak, lisede felsefi tartışma grupları oluşturmak, uluslararası okullarla network’ümüzü genişletmek, ortak dersler ve daha sık geliş-gidişler planlamak. İlkokuldan başlayarak okulumuzda ve Amerika’da aynı yaşta çocukları olan aileleri eşlemek ve herkesin kardeş aileye sahip olmasını sağlamak. İleriki yıllarda da karşılıklı ziyaretleri gerçekleştirmek. Böylece çocuklarımıza okul aile işbirliğiyle günlük hayatta network’ü yaşatmak.

Uzun vadede gelmek istediğimiz nokta geçtiğimiz yıllarda tohumlarını ektiğimiz ve ekinlerini biçmeye başladığımız nokta. Çocuklarımızı test sisteminde boğulmaktan kurtarmak, tek yönlü değil çok yönlü, fikirlere açık, sorgulayan bireyler yetiştirmek. Henüz yüzde yüz bu hedefe ulaşabildiğimizi söyleyemeyiz, daha yolumuz var. Üniversite ve iş hayatında okulda kazandıkları becerileri, değerleri hayatına transfer eden mezunlarımızı duydukça mutlu oluyoruz.   Amacımız, tüm çocuklarımıza hedefleri yolunda hayaller kurdurabilen ve cesur fakat akılcıl adımlar attırabilen bir okul olmak. Bunun için düşünüyor, araştırıyor, danışmanlıklar alıyoruz. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini destekleyen yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Ulus Entrepreneurship Boot Camp da bu anlamda önemli bir organizasyondu.

Girişimcilik, okulumuzun son yıllarda çok önem verdiği alanlardan biri. Yıl içerisinde İstanbul’daki girişimcilik konferanslarının neredeyse tamamına katılıyoruz. Nir Ben Lavi gibi dünyaca ünlü girişimcilerden eğitimler alıyoruz.  Girişimcilik Kulübümüz beş yıldır Ticaret Fuarında okulumuzu başarıyla temsil ediyor. Birbirinden farklı girişimcilerin hikâyelerini dinlemek, onlarla konuşup fikirlerimizi paylaşmak, farklı okullardaki arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunmak güne büyük anlam kattı. Halkla ilişkiler, rehberlik ve matematik öğretmenimizin danışmalığında gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonun farklı aşamalarını hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor.

Röne KASPİ / UÖMO Eğitim Koordinatörü


Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün