Süreyya Operası Sahnesinde ELLEN JEWETT – JERFİ AJİ KONSERİ

26 Ekim Pazartesi saat 20:00’de Amerikalı kemancı Ellen Jewett ve piyanist Jerfi Aji Kadıköy Süreyya Operası sahnesinde bir konser verecekler. Konser programında farklı dönem ve coğrafyalardan dört keman – piyano sonatı yer alıyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
21 Ekim 2015 Çarşamba

Baroktan klasiğe, oradan Prokofiev’in neo-klasik dünyasına uzanacak olan ikili, ayrıca ‘The Red Violin’ adlı film müziği ile Oscar ödülü kazanmış Amerikalı besteci Corigliano’nun neo-romantik izler taşıyan keman-piyano sonatını da seslendirecekler. Biletler Süreyya Operası gişesinden veya https://kkm.kadikoy.bel.tr  adresinden temin edilebilir. 

‘Catharsis’ Grup Sergisi

Galeri İlayda, 23 Ekim – 29 Kasim tarihleri arasında sezonun ilk sergisini gerçekleştiriyor. ‘Catharsis’ adlı sergi, farklı disiplinlerde ilerleyen, çağdaş sanatımızın önde gelen genç kuşak sanatçılarını bir araya getiriyor. Sergide Deniz Yılmazlar I Karbon, Didem Yağcı, Mahmut Aydın, Manolya Çelikler, Metin Çelik ve Orkide Akkoç Sabit, farklı disiplinlerden eserleriyle izleyici karsısına çıkıyorlar. Sözcük anlamı arınma, temizlenme olan ‘Catharsis’, sanat felsefesinin temel kavramlarından biri olmuş ve bu alandaki içeriği de günlük kullanımından çok farklı değildir. Ancak daha derin bir kavram olarak zihinsel ve ruhsal arınmaya işaret etmekte, bir eser meydana getirmek üzere sanatsal yaratmaların koşulu olarak görülmektedir. www.galleryilayda.com

 

FABRİZİO PATERLİNİ’Yİ hiç dinlediniz mi...

11 Kasım akşamı İKSV Salon’da bir konser verecek olan İtalyan çağdaş müzik bestecisi ve piyano sanatçısı Fabrizio Paterlini, 6 yaşında piyano çalmaya başladı. Üniversitede Müzik Teorisi eğitimi aldı. 90’larda pop, rock ve caz klasiklerini yorumlayan yerel gruplarda çaldı. 2006’da sadece piyano için besteler yapmaya başladı. Bugüne kadar sekiz piyano albümü yayımladı. 2014’te yayımlanan son albümü ‘The Art of the Piano’, gerçek bir piyano şaheseri olarak tanımlandı. İsmi, Max Richter, Dustin O’Halloran, Nils Frahm, Yann Tiersen gibi çağdaşlarıyla birlikte anılıyor.

www.saloniksv.com

Sinatra and Friends çok yakında ZORLU’da

1960’ların unutulmaz gösterisi ‘The Rat Pack Show’, Frank Sinatra’nın 100. yaşı anısına Yapı Kredi ana sponsorluğunda İstanbul’da!  20 - 21 Kasım tarihleri arasında Zorlu PSM’de gösterime girecek olan müzikal, Tam Ward, George Daniel Long ve Mark Adams, sırasıyla Frank Sinatra, Davis Jr. ve Dean Martin’i canlandıracak ve mükemmel sahne şovu ile swing döneminin en çok bilinen ve sevilen parçaları seyircilerle buluşturacak. Yaklaşık on yıldır Londra West End’deki  ‘Rat Pack’ müzikalinde sahne alan ve dünya genelinde bir milyondan fazla kişi tarafından canlı olarak izlenen sanatçılar, Sinatra ve arkadaşlarının ruhlarını ve seslerini günümüzün sahnesine getirecek.

www.zorlucenterpsm.com

 

‘Peekaboo’ Nişantaşı Mine Sanat’ta

Genç sanatçı Cansu Tanpolat’ın, ‘Peekaboo’ başlığı altında topladığı son dönem çalışmaları, Dolunay May’ın küratörlüğünde 7 Kasım tarihine kadar Mine Sanat Nişantaşı’nda. ‘Peekaboo’, ellerimizle sakladığımız yüzümüzü aniden ortaya çıkarıp, bir bebeğe “ce” yaptığımız oyunun, İngilizce konuşan toplumlar dışında da kabul gören ismi. Genç sanatçı, insan zihninin alışılagelmiş nesne-özne temelli algı biçimlerini sorguladığı çalışmalarını, bu oyunda bebeğin verdiği tepkiyle özdeşleştiriyor. Ellerle gizlenen yüz ile yine saklama-ortaya çıkarma fiilinin kaynağına ilişkin bebeğin her defasında “hayret” temelli yaklaşımı, insanın olgunlaştıkça geliştirdiği ön kabullü algısı hakkında derin ipuçları sunuyor. www.minesanat.com

 Borusan Filarmoni sezonu Sarah Chang’ ile açıyor

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası- BİFO- 22 Ekim akşamı Lütfi Kırdar’da vereceği konser ile sezona merhaba diyor. Şef Sascha Goetzel yönetimindeki orkestra, dinletide ünlü keman sanatçısı Sarah Chang’a eşlik edecek. Konserde Sibelius ve Strauss’ın eserlerinden oluşan bir seçki seslendirilecek.