Simone Veil ve eşi Antoine Veil’in naaşları Panthéon’a naklediliyor

2017’nin haziran ayında 89 yaşında hayatını kaybeden Simone Veil’in naaşı, 1 Temmuz’da eşi Antoine Veil ile birlikte Panthéon’a nakledilecek.

Pınar Kılavuz EKERBİÇER / Paris Dünya
27 Haziran 2018 Çarşamba

Simone Veil’in Panthéon’a girmesine bir haftadan az bir süre kala oğulları Jean ve Pierre François Veil, Fransız radyo kanalı RTL’de bir programa konuk oldular.

Oğulları Jean ve Pierre François, 25 Haziran’da konuk oldukları radyo programında babalarının, “Anneniz Panthéon’da olacak. Hayatımızın 67 senesini beraber geçirdik. Ölünce de ayrılmasak iyi olur. Bize iki kişilik bir mezar yeri bulun” dediğini belirtti.

Jean Veil, “Cumhurbaşkanı ile yaptığımız telefon görüşmesinde kendisine babamın bu sözlerini ilettim. Birkaç gün sonra kendisi anne ve babamın naaşlarının birlikte nakledilmesi yönünde karar aldıklarını iletti. Böylece beraber olmaya devam edecekler” dedi.

Panthéon’un ön yüzünde “Vatanın minnet duyduğu büyük insanlara” ibaresi yer alıyor.

Simone Veil kimdi?

Fransa’nın kadın hakları savunucusu Simone Veil, akademisyen kimliğinin yanı sıra sağlık bakanlığı görevini de yürütmüştü. Fransa’da kürtajın yasallaşmasını sağlayan, Holokost kurtulanı Veil, geçtiğimiz yıl hayatını kaybettiğinde, Fransa’da milli tören ile son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Etiketler: