İvo Molinas Ülke TV’de Araf’ta Sorular programındaydı

Pazar akşamı Ülke TV’de yayınlanan ‘Araf’ta Sorular’ programına konuk olan Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas, Esra Elönü’ünün sorularını cevapladı.

Toplum
22 Ekim 2018 Pazartesi

İlginç soruları ile programları her zaman  dikkat çeken Elönü’nün ilk sorusu İvo Molinas’ın diğeri Vedat olan neden iki isme sahip olduğu idi. 

Elönü’nün ikinci sorusu ise Molinas’ın “Azınlık olma duygusu ile ilk olarak ne zaman yüzleştiği” şeklinde idi. Molinas bu soruyu lise yıllarında karşılaştığı bir olayı örnek vererek cevapladı.

Molinas lisede iken edebiyat dersinde İstiklal Marşının ezberlenmesi için verilen ödevi hakkı ile yapıp 10 kıtayı da ezbere akıcı bir şekilde okuyup, bunu sınıfta yapabilen tek kişi olunca, hoca, sınıfa “yazıklar olsun size, bir musevi bunu sizden daha iyi okuyor” şeklinde bağırır ve İvo Molinas’ın 10, tüm sınıfın sıfır aldığını söyler. 

İvo Molinas bu hikayeyi anlatırken hocanın, pozitif bir ayırımcılık yapmasından dolayı  hem sevindiğini hem de aslında üzüldüğünü ifade ederek, ilk defa azınlık olarak kendini o anda hissettiğini belirtti.

Bir saat 45 dakika süren program felsefi sorular ve cevaplar ile devam etti.

İyilik- kötülük ikilemi, hakikati arama, haz ve tüketim kültürü üzerine düşüncelerini  belirten  Molinas, Nietzsche, Goethe, Arendt, Weber, ve Einstein’in bu konudaki görüşleri ışığında sorulara cevap verdi.

Molinas sorulan bir soru üzerine de,  Şalom Gazetesi’nin her zaman makul, gerçeği arayan, provoke etmeyen, kimseyi ötekileştirmeyen, tam tersine tarafları sakinliğe davet eden  bir yayın politikası izlemeye çalıştığını ifade etti.

 

 Programı izlemek için, 

http://www.izle7.com/ulketv/izle-27968-arafta-sorular-ivo-molinas-21-ekim-2018.html

 

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün