Omer Avital Qantar Babylon’da

Köşe Yazısı
17 Ekim 2018 Çarşamba

28. Akbank Caz Festivali’nde yıldız yağmuru:   Omer Avital Qantar Babylon’da

İsrailli Basgitar virtüözü, besteci ve müzik düşünürü Omer Avital, 24 Ekim akşamı Akbank Caz Festivali kapsamında Babylon’da grubuyla bir konser verecek. Avital, Brooklyn’de kurduğu yeni beşlisi Qantar ile Kuzey Afrika groove’larını Yemen ve Fas köklerinden aldığı ilhamla harmanlayarak harika melodiler yaratıyor. Konserde ekiple aynı adı taşıyan albümü ‘Qantar’dan da parçalar seslendirecek olan beşlide Omer Avital bas, Eden Ladin piyano, Asaf Yuria soprano ve tenor saksafon, Alexander Levin tenor saksafon, Ofri Nehamya davul çalacak. 

Zorlu PSM sunar:  GHOST THE MUSICAL

Zorlu PSM, 19-28 Ekim tarihleri arasında Hollywood’un efsanevi romantik gerilim filmlerinden Ghost’un (Hayalet) müzikal uyarlamasına ev sahipliği yapıyor. 13 gösteri boyunca müzikal, ölümsüz bir aşk hikâyesini unutulmaz oyunculuklar ve görkemli bir canlı performansla sahneye taşıyacak. ‘Unchained Melody’ gibi kült şarkıların yanı sıra müzikal için özel bestelenen parçaların da yer aldığı ‘Ghost the Musical’ın üç Tony adaylığı bulunuyor. 

‘Bir Kedi Gördüm Sanki’

Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden Ardan Özmenoğlu’nun Ekavart Gallery’deki ‘Bir Kedi Gördüm Sanki’ adlı üçüncü kişisel sergisi 9 Kasım’a kadar sanatseverleri beklemekte. Özmenoğlu sergisinde, hayatımızı paylaştığımız kedilerin portrelerini, bıyıklarını, gözlerini, yürüyüşlerini ve bize yaşattığı o eşsiz duyguları resimlerine yansıtarak sanat eserine çeviriyor. Sanatçı, Türk ve küresel popüler kültüre ait ifade ve imgeleri altüst edişiyle tanınıyor.

 

  Tel Aviv Öğrenci Film Festivali  direktörü Danielle Angel İstanbul’daydı

‘KısaKes’ Kısa Film Festivali yarışma jürisine davet edilen Tel Aviv Öğrenci Film Festivali direktörü Danielle Angel, 12 Ekim’de Soho’da düzenlenen ‘Festivaller Buluşuyor’ panelinde yer aldı. Tel Aviv Üniversitesi Sinema-TV öğrencileri tarafından 1986 yılında kurulan ‘Uluslararası Tel Aviv Öğrenci Filmleri Festivali’nin kısa bir seçkisi, ‘KısaKes’ kapsamında Soho House, Kadıköy Sineması ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde seyirci ile buluştu. 

 

Fahrelnissa Zeid  RETROSPEKTİFİ DİRİMART’TA

4 Kasım’a kadar açık olacak Fahrelnissa Zeid sergisi, sanatçının 2017 yılında Londra, Tate Modern ve Deutsche Bank KunstHalle’de gerçekleştirilen retrospektif sergilerinden derlenen yapıtlarını bir araya getiriyor. Sanatçının kırk yılda ürettiği yağlıboya eserlerinin yer aldığı sergi, yurtdışındaki sergileri göremeyenler için önemli bir fırsat.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün