Post-Empresyonistler Msgsü Tophane-İ Amire Binasında

20. yüzyıl modern resim anlayışına geçişin kilit figürlerinden olan Post-Empresyonistler, Arkas Koleksiyonu’ndan bir seçki ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Tophane-i Amire binasında İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
26 Eylül 2018 Çarşamba

48 sanatçı ve 102 eserin yer aldığı Beş Kubbe Salonu’nundaki sergide, Fransız ressamların yanı sıra Maxime Maufra, Theo van Rysselberghe, Paul Serusier, Suzanne Valadon, Edouard Vuillard gibi farklı birçok Avrupalı sanatçıyı da bünyesinde barındırıyor. Sergi, 6 Kasım tarihine kadar görülebilir.

 

İstanbul Resitallerinde

‘İKİ RUH TEK BEDEN’

3 Ekim akşamı, SSM the Seed’de İstanbul Resitallerinin ilk sezon konseri gerçekleşecek. Dört el piyanodaki eşsiz uyumu ile ‘İki Ruh Tek Beden’ olarak tanımlanan; yeni kuşağın sıra dışı piyanistleri Lucas ve Arthur Jussen kardeşler, Beethoven Schubert Poulenc Say ve Stravınsky’den eserler seslendirecek.

 

Kibele Sanat Galerisi ressam

Mustafa Ayaz’ı ağırlıyor

Türk resim sanatının önde gelen isimlerini sanatseverlerle buluşturan İş Sanat Kibele Galerisi, sezonun ilk sergisinde Mustafa Ayaz’ı ağırlıyor. 400’den fazla yapıtı yabancı koleksiyonlarında bulunan Ayaz, resim sanatını kendini arama yolculuğundaki bir araç olarak tanımlıyor. Sanatçının 50 yıllık üretiminden bir seçkiyi, 25 Eylül-3 Kasım tarihleri arasında gezebilirsiniz.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün