Amerikan siyasi tarihindeki en büyük seçim yatırımı

Yahudi asıllı kumarhaneler kralı Adelson Ailesi gelecek ABD seçimlerinde Cumhuriyetçilere 55 milyon dolar ile destek olacak. Sheldon Adelson ve eşi Miriam’ın bağışı ABD siyasi tarihinde yeni bir rekor olarak geçti.

Dünya
25 Eylül 2018 Salı

Yardımseverliği ile de Yahudi cemaatlerinde ünlü olan Adelson Ailesi, söz konusu parayı Cumhuriyetçilerin, Senato ve Temsilciler Meclisinde  çoğunluğu elde etmesi için çalışan bir gruba verdi. 

Haberi veren New York Times gazetesi söz konusu seçim yatırımının Amerikan siyasi tarihinde bir rekor olduğunu belirtti. Gazetenin öğrendiğine göre, Adelsonlar sadece parayı vermekle kalmıyor, finansmanın tam olarak nerelerde nasıl kullanılacağı ile ilgili  de detaylı açıklama istiyor.

Son olarak Adelsonların Las Vegas ofisinde yapılan bir toplantıda milyarder çift, siyaset uzmanlarından oluşan Cumhuriyetçi gruptan detaylı kampanya planlarını ve seçim stratejilerini bile  yazılı olarak istedi.   

Sheldon Adelson’un Donald Trump ile olan ilişkisi kişisel bağların ötesinde. Her fırsatta Donald Trump’ın başarılı bir işadamı ve müzakereci olduğunu ifade eden Adelson, tıpkı Trump gibi servetini aynı prensipler üzerine kurmuş: Başarılı bir iş anlaşması.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün