Devrim Muhafızlarından İsrail ve ABD’ye tehdit

İran’ın en elit kuvvetlerinden Devrim Muhafızları, İsrail ve ABD’yi intikam ile tehdit etti.

Dünya
24 Eylül 2018 Pazartesi

Devrim Muhafızları geçtiğimiz hafta yaptıkları bir askeri törende saldırıya uğramış, 25 kişi hayatını kaybetmişti. Ölenlerin yarısı Devrim Muhafızı idi.

Tahran  cumartesi günü gerçekleşen saldırının arkasında İsrail ve ABD’nin olduğunu, saldırganları bizzat İsrail’in eğittiğini iddia ediyor.  Reuters haberinde, saldırının Tahran’ın uluslararası bir izolasyon ile karşı karşıya olduğu bir dönemde,  İran devriminin belkemiğini teşkil eden teşkilatta büyük bir moral çöküntüsüne neden olduğu yorumunu yaptı.  İran devlet medya kanallarına bir basın bildirisi gönderen Devrim Muhafızları Komutanlığı saldırganların kimliklerinin bilindiğini, yakın gelecekte büyük bir intikam ile karşı karşıya kalacaklarını bildirdi.   

Devrim Muhafızlarının adı saklı bazı yüksek rütbeli  komutanları da basına yaptıkları açıklamalarda, Ahvaz’da meydana gelen saldırıyı yapan faillerin İsrail ve Körfez ülkeleri tarafından eğitildiklerini iddia etti.   

Devrim Muhafızları Başkomutan Yardımcısı Husseyin Salami de  pazartesi günü askerlerin  cenaze töreninde yaptığı konuşmada, ABD ve İsrail’i direkt olarak suçladı ve intikamın büyük olacağını belirtti.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün