Putin, Esad’ın telefonlarını açmıyor

Geçtiğimiz hafta İsrail uçağını hedef alan ancak yanlışlıkla Rus gözlem uçağını vuran Suriye füzeleri, Rusya ile Suriye arasında soğuk rüzgarlar estirdi.

Dünya
21 Eylül 2018 Cuma

Times of Israel haberinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Lideri Beşar Esad’a çok kızgın olduğunu yazdı. Gazetenin İsrail İstihbarat Bakanı Israel Katz’tan öğrendiğine göre, Putin, Esad’ın telefonlarına cevap vermiyor.

Aynı zamanda Ulaştırma Bakanı olarak da görev yapan Katz’ın perşembe günü  İsrail ordu radyosu Galei Zahal’a verdiği bilgiye göre, Esad birden fazla defa Putin ile görüşmek istedi ancak çağrıları cevapsız kaldı. Ancak telgraf gönderebildi.

Gelen bilgilere göre Putin, Esad’a çok kızgın ve 15 Rus askerinin  öldüğü askeri yanlışlıktan dolayı İsrail’i suçlamıyor.  Putin bir açıklama yaparak olayda İsrail’in suçu olmadığını bile  belirtmiş.  Katz şöyle konuştu: “Rusya, hem Suriye, hem de  Hizbullah’a devamlı silah gönderen İran’a son derece kızgın.”

Geçtiğimiz pazartesi günü meydana gelen  olayın hemen ertesinde İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Amikam Norkin Moskova’ya gitti ve Rus yetkililere Rus Gözlem uçağının vurulmasında İsrail’in bir suçu olmadığını gösteren maddi kanıtları sundu.

Günümüzde radarlar ve uydular  havadaki her hareketi kaydedebiliyor ve olayın sonradan uzmanlar tarafından  detaylı incelenmesine olanak sağlıyor.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün