İki Cumhuriyetçi kongre üyesi, Holokost inkârcısıyla bağış toplama etkinliğine katıldı

Dünya
20 Eylül 2018 Perşembe

ABD’de, daha önce Holokost inkârcısıyla bağlantısı olduğu için eleştirilen iki kongre üyesi, aynı Holokost inkârcısıyla bağış toplama etkinliğine katıldılar.

Mother Jones dergisine göre, aşırı sağcı Charles Johnson, California’nın Newport Beach bölgesinde Cumhuriyetçi Matt Gaetz tarafından 20 Temmuz’da bir teknede gerçekleştirilen bağış toplama etkinliğine katıldı. Bu etkinliğe California’yı temsil eden Kongre Üyesi Cumhuriyetçi Dana Rohrabacher da katıldı.

Geçen ekim ayında, Rohrabacher’in Johnson’ı, Sanatör Rand Paul ile Kongre’de yapılan bir görüşmeye davet ettiği yönünde haberlerde çıkmıştı. Buna cevap olarak ise ADL (İftira ve İnkâra Karşı Mücadele Derneği) Rohrabacher’i ‘Johnson ile bağlarını koparmaya ve onun görüşlerini tanımadığını’ belirtmeye çağırmıştı.

Ayrıca Gaetz de Johnson’ı Başkan Donald Trump’ın ocak ayındaki Ulusa Sesleniş konuşmasına da davet etmişti.

Johnson, 2017 yılında Holokost kurbanları ile ilgili olarak bir tweet paylaşmıştı. Johnson mesajında, “Ben hiç bir zaman altı milyon sayısına inanmadım... Bence Kızı Haç’ın 250 bin insanın kamplarda tifüsten öldüğü açıklaması daha inandırıcı.  Bana göre İttifak Kuvvetlerinin Almanya’yı bombalaması bir savaş suçuydu. Auschwitz’in ve gaz odalarının gerçek olmadığına katılıyorum” demişti.

Rohrabacher’in kampanyasının finans yöneticisi John Pitkin, Mother Jones dergisine, Johnson’ın 20 Temmuz’da katıldığı etkinlikle ilgili olarak “Onu buraya kim davet etti bilmiyorum” dedi. Gaetz’in yeniden seçim kampanyasının personel şefi olan Kip Talley’ye, Johnson’ın Gaetz’in etkinliğine gelip gelmediği sorulduğunda Talley, yazılı olarak şöyle cevap verdi: “Söz konusu etkinlik kapalı bir etkinlikti. Buraya gelip kimlerin bağış yaptığını görmek için raporları kontrol edebilirsiniz. İletişime geçtiğiniz teşekkürler.”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün