Büyükada Sinagogunda onurlandırma gecesi

Büyükada Sinagogu, 2018 yaz sezonunda, birçok başarılı etkinliğe ev sahipliği yaparak bazılarının adeta ikinci adresleri oldu.

Toplum
12 Eylül 2018 Çarşamba

Gerek kültürel faaliyetlere gerekse sanatsal aktivitelere yer veren kurum, dopdolu geçen bir dönemin yorgunluğunu Anadolu Kulübü’nde attı. Büyükada Sinagogu Başkanı Kurtuluş Morhayim‘in düzenlediği özel geceye katılım bir hayli yoğun oldu. Organizasyona Hahambaşı Rav İsak Haleva da katıldı. Kurtuluş Morhayim ve Büyükada Sinagogu Hanımlar Komisyonu Başkanı Luiza Uçki konukları kapıda karşıladılar. Yemek öncesi Morhayim yaptığı konuşmada, “İyi ki varsınız. Sizinle iftihar ediyorum. Çok başarılı bir dönemi geride bıraktık. Allah her seneye nasip etsin” sözlerini ilettikten sonra, Hahambaşı Rav Haleva’ya katılımıyla kendilerini onurlandırdığı için yürekten teşekkür etti. Ardından plaket törenine geçildi. Yönetim Kurulu, öncelikle Ulpan’da iki yıldır gönüllü olarak çalışan dört eğitmene plaketlerini sundu: Saadet Karako, Janet Bardavit, Silvia Cemal ve Moşe Kamhi’ye canla başla çalışmalarından ötürü minnettarlıkları dile getirildi.

Ardından mikve sorumluları Ayda Gerşon ve Estella Nakri’ye teşekkür plaketleri takdim edildi. Sinagoga uzun yıllar emek vermiş Rafi Habib, yönetimde görev aldığı dönem boyunca yaptığı başarılı faaliyetlerden bahsettikten sonra kendisinden sonra gelen yönetim kuruluna başarılar dileyerek plaketini aldı.

Ardından her türlü organizasyonda yer alan, hanımların her daim önemini gözler önüne seren, sinagogun geçtiğimiz sene Hanımlar Kolu Başkanlığı görevini üstlenen Luiza Uçki’nin plaketine sıra geldi. Uçki, “Sayın Başkanım ve çok değerli yönetim kurulum, sizinle her şeye varım ben. Bu ekiple her şeyi başarırız biz. Birlikteliğimiz, bu güzel dayanışmamız örnek teşkil etsin ve hep devam etsin.” sözleri ile duygularını paylaştı.

Bu yaz gerçekleştirilen en önemli etkinlikten biri olan Ulpan’a katılım yine yüksek olduğu bilgisi paylaşıldı. Bu önemli olaya önemli katkılarından dolayı hayırsever çift Yıldız- İzak Baler’e de şükranlar dile getirildi.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün