Harari - Portman buluşmasının biletleri tükendi

Yuval Noah Harari, 27 Eylül’de Londra’da Natalie Portman ile ‘21 Lessons for the 21st Century´ adındaki yeni kitabını tartışacak.

Kültür
12 Eylül 2018 Çarşamba

2300 kişinin Westminster Central Hall salonunu dolduracağı organizasyonda, ünlü yazar (Sapiens, Homo Deus) ‘21 Lessons for the 21st Century - 21.Yüzyıl İçin 21 Ders’ adlı kitabında öne sürdüğü argümanları oyuncu, yönetmen ve aktivist Natalie Portman ile konuşacak.

Harari’nin hayranı olan Portman, Harvard Üniversitesi mezunu olmasının yanı sıra Harari’nin öğretim görevlisi olduğu İbrani Üniversitesine de okudu.

Harari’nin 30 Ağustos’ta çıkan kitabı, diğer kitaplarından farklı olarak geçmişe ve geleceğe değil, gündeme bağlı kalarak, Brexit, sahte haberler, sosyal refahın geleceği, akli denge, ekolojik felaket ve yıkıcı olabilecek teknolojik ilerlemeleri ele alıyor.

Guardian gazetesinin röportajında kendisine Oscar ödüllü Natalie Portman ile sahne almaya nasıl karar verdiği sorusuna Harari, “Natalie yalnızca bir sinema yıldızı değil, bilim ve psikoloji geçmişi olan çok akıllı bir kadın. Onun gözünden her şeyin çok farklı görüneceğinden eminim” dedi. Harari ayrıca gerçek, kurgu ve ikisi arasındaki her konuda Portman’ın değerli fikirlerini duymaktan büyük zevk alacağını ve onun da kendisi gibi zor konulardan kaçmayan yapısı olduğunu belirtti.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün