Binlerce İranlı, İsrail’den sığınma istedi

Tahran’ın baskıları ve salgın hastalık dolayısı ile binlerce İranlı tıbbı yardım ve göçmen olmak için İsrail’e gitmek istiyor.

Dünya
21 Mayıs 2020 Perşembe

İsrail Devleti’nin resmi internet sosyal platformlarını yöneten Dijital Diplomasi Departmanından Yiftah Curiel’in, Jerusalem Post gazetesine yaptığı açıklamaya göre, son zamanlarda siyasi baskı ve salgının yarattığı imkansızlıklar binlerce İranlının İsrail’e gitmek istemesinin en büyük nedeni.

Curiel’in açıklması şöyle: “İran’da ve gurbette yaşayan bir çok İranlı bize internet üzerinden ulaşıyor ve buraya gelmek istediklerini belirtiyor. Rejimi desteklemeyen bu kişiler İsrail ile İran arasında bambaşka bir gelecek görüyor.” 

İsrail’in internet ortamında Farsça ve Arapça yayınlanan sosyal medya hesapları var. Söz konusu kişiler bu hesaplardan özel mesaj atarak İsrail’den yardım istiyor. Bazıları ise, rejimle ters düştükleri için İran’ı terk etmek zorunda kalmış, halen başka bir ülkede yaşayan kişiler.

İran ordusunda Yahudi bir asker olduğunu iddia eden bir kişinin mesajında şu ifade dikkat çekiyor: “İran’da Yahudi olmak politik ve dini bir suç. İran’ı nasıl terk edebilirim bana yardım edin.”

İsrail’in resmi Farsça Instagram sayfasında yarım milyon, Twitter hesabında ise 220 bin takipçi var.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün