Antonio Cosentino’nun ‘Jpeg Takımadaları’ Galeri Zilberman’da

Cosentino’nun Zilberman’daki üçüncü kişisel sergisi olan ‘Jpeg Takımadaları’, 29 Temmuz’a kadar Zilberman’ın ana galeri mekânında görülebilir.

Tuna SAYLAĞ Sanat
1 Temmuz 2020 Çarşamba

 

Cosentino’nun Zilberman’daki üçüncü kişisel sergisi olan ‘Jpeg Takımadaları’, 29 Temmuz’a kadar Zilberman’ın ana galeri mekânında görülebilir. Antonio Cosentino, teneke heykellerden resimlere, desenlere uzanan pratiğinde şehir üzerine topladığı hikâyeleri, fotoğrafları, kentte gerçekleştirdiği yürüyüşlerine ait anlar ve anıları biriktirir; günümüzün kentsel dengelerini hafızaya dair çağrışımlar üzerinden inceler. 

Daha önceki sergilerinde olduğu gibi, Jpeg Takımadaları’na da sanatçının kendi yazdığı bir hikâye eşlik eder. İşlerin mi bu hikâye için yapıldığı, yoksa hikâyenin mi sergiye göre yazıldığı belli değildir. Bugün, geçmiş ve gelecek, tıpkı üretim sürecinde olduğu gibi hikâyenin kendisinde de iç içe geçer.  

 

BİLGİ’li Öğrencilerden ‘2 Oda 1 Salon’ Çağdaş Gösteri Sanatları Festivali

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Programı ve Sahne Sanatları Alanı öğrencileri tarafından düzenlenen ‘festival408’, korona virüsü salgını nedeni ile sanal ortamda gerçekleşiyor. Bu yıl ‘Nerede Kaldın? Karantinada’ temasıyla, bir evin odalarını turlayacak şekilde tasarlanan online festival, www.festival408.com adresinden takip edilebiliyor. Festival,  salon, yatak odası, mutfak, tavan arası ve yan komşu olmak üzere beş bölümden oluşuyor. Ayrıca sanatçılarla gerçekleştirilen birçok dijital söyleşiyi de izleyebilirsiniz. 

İstanbul Modern’in koleksiyon sergisi yenilendi

İstanbul Modern, yeni koleksiyon sergisini izleyiciyle buluşturdu. Sergide, 1950 sonrası Türkiye sanat ortamındaki soyut ve figüratif resmin gelişimi ile doğa ve çevre üzerinden şekillenen çağdaş sanat yapıtları bir araya geliyor. Resim, heykel, video, yerleştirme, fotoğraf gibi farklı disiplinlerde doğanın kültürel yansımalarının izini süren, çevre sorunlarına duyarlı sanatçıların yakın dönemde üretilmiş çalışmalarına odaklanıyor.  İlk kez izleyiciyle buluşacak yapıtların da yer aldığı sergide, farklı kuşaklardan otuz sanatçı ve iki sanatçı ikilisinin 40 yapıtı sergileniyor. Sergide yapıtları yer alan sanatçılar şöyle sıralanıyor:

Kuzgun Acar, Haluk Akakçe, Erol Akyavaş, Tomur Atagök, Alper Aydın, Barbara – Zafer Baran, Bedir Baykam, Cihat Burak, Ergin Çavuşoğlu, Nejad Melih Devrim, Latifa Echakhch, Neş’e Erdok, Abidin Elderoğlu, Ahmet Elhan, Tayfun Erdoğmuş, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Kamil Fırat, Mehmet Güleryüz, Neşet Günal, Balkan Naci İslimyeli, İhsan Cemal Karaburçak, Komet, MentalKLINIK, Nusret Nurdan, Orhan Peker, Jennifer Steinkamp, Ziya Tacir, Canan Tolon, F. Tülin, Ömer Uluç, Fahrelnissa Zeid. 

Maryam Madjidi 2020 NDS Edebiyat Ödülü’nü kazandı

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi ile Notre-Dame de Sion’lular Derneği tarafından 2008 yılından itibaren düzenlenen NDS Edebiyat Ödülü’nü bu yıl, İran kökenli Fransız yazar Maryam Madjidi, ‘Marx ve Oyuncak Bebek’ adlı romanıyla kazandı. Barış Tut tarafından Türkçeye çevrilen roman Profil Kitap yayınevi tarafından 2018’de yayınlandı.

‘Marx ve Oyuncak Bebek’, daha annesinin karnındayken İran Devrimi’nin ilk saatlerine tanıklık eden Maryam Madjid’in kişisel serüveninden hareketle, Doğu-Batı uygarlıkları arasındaki uçuruma mercek tutarak, yersiz yurtsuzluğun insanın gerçek kimliği olabilmesi fikrine kanat açıyor. Devrimden altı yıl sonra Paris’te sürgünde olan babasının yanına göç eden yazar, ince bir mizah ve samimiyetle, köklerinin bir yük, sığındığı bir kale, sosyalleşme aracı, hatta baştan çıkarma silahı olabilmesinin öyküsünü̈ dile getiriyor.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün