Salgın Avrupa Yahudi turizmini kapanma noktasına getirdi

Bu yılın başında Dani Rotstein, hayalinin işini başarı ile yapıyordu; turizm yoluyla İspanya’daki Mallorca adasının tarihi Yahudi kültürünü yeniden dünyaya tanıtmak.

Dünya
27 Mayıs 2020 Çarşamba

New Jersey doğumlu Rotstein 2014 yılında, İspanya’nın bu turizm merkezi adasına yerleşmiş, adadaki trajik ve gizemli Yahudi tarihine odaklanmış dünyanın tek turizm şirketi “Jewish Majorca”yı kurmuştu.

Şirket Rotstein’in aktif pazarlama stratejisi ve girişimleri sayesinde yılda 10 milyon turistin geldiği bu adadan tatmin edici bir turizm pastası pazar payı alıyordu. Ancak 2020 sezonunda bütün bu ekonomik büyüme hayal oldu. 

İspanya’nın virüs ile savaşı yaklaşık 27 bin cana mal oldu. Rotstein bu ay turistleri karşılamak yerine, bir yaşındaki yeni doğan oğlunun   masraflarını ve yeni aldığı evin taksitlerini ödemek için falafel ve humus satıyor. 

Rotstein, Avrupa’da salgın yüzünden işleri zora girmiş sayısız turizmi operatöründen sadece biri. Limmud Mallorca’nın kurucusu da olan Rotstein şimdi yeni bir video turizm modeli üzerinde çalışıyor; internet üzerinde videolarla Mallorca’yı ve tarihini potansiyel turistlere anlatmak. 

Böylece turizm yeniden canlandığında adaya ve Yahudi tarihine meraklı turistlerin sayısı daha da artacak, bu senenin kayıpları gelecekte telafi edilecek…

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün