Rober Kraft’ın Super Bowl yüzüğü 1 milyon dolara yardım için satıldı

Amerikan Futbol Liginin Boston takımı New England -Patriot’un sahibi de olan Amerika’nın kağıt ve ambalaj kralı Robert Kraft, üstünde toplam 283 elmas olan, toplam 5.1 kararlık yüzüğünü salgında aç kalanlara yemek pişiren yardım kuruluşlarına destek olmak için sattı.

Dünya
26 Mayıs 2020 Salı

Amerikan futbol takımı Philadelphia 76ers’ın patronlarından Michael Rubin tarafından düzenlenen online  açık arttırmada satılan yüzük Patriots takımının armasını taşıyor. 

Geçtiğimiz perşembe günü düzenlenen online açık arttırmada toplam 45,6 milyon dolarlık bağış toplandı. Toplanan fonlar Feeding America, Meals On Wheels, World Central Kitchen ve No Kid Hungry adlı kuruluşların işlettiği sokak mutfaklarının finansmanında kullanılacak.

Salgın ABD’de rekor sayıda kişiyi işsiz bırakırken, ekonomik olarak durumu iyi olmayan bölgelerde bazı vatandaşları yemek için bile finansman bulamaz duruma düşürdü. 

Kraft kağıt ve ambalaj şirketinin kurucusu Yahudi asıllı Robert Kraft yardımseverliği ve antisemitizmle mücadelede oynadığı rol ile 2019 yılında İsrail’in bir sivile verdiği en büyük paye olan Genesis Ödülüne layık görülmüştü.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün