İsrail’in, Türk ordusunun Hizbullah’a karşı başarısından öğrenecekleri var

Hizbullah ve Suriye rejimi İran desteği ile Güney Lübnan’da yıllardır İsrail’e karşı bir savaş yürütüyor.

Dünya
22 Mayıs 2020 Cuma

Hizbullah’ın elit kuvvetleri de geçtiğimiz şubat ayında  İdlib’te Türk ordusu ile karşı karşıya gelmiş ve hezimete uğramıştı. Hizbullah’ın en elit gücünün  kısa bir süre içinde İdlib’te Türk ordusunun konvansiyonel silah ve taktik gücü karşısında hezimete uğraması İsrail askeri otoritelerinin dikkatini çekmiş durumda. 

İsrail’in Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, Idlib’te Türk Ordusunun paramiliter bir güce karşı konvansiyonel taktiği ders alınması gereken bir strateji.   

Gazetenin haberine göre, Hizbullah elit güçleri , İsrail’in komşusu  Lübnan’ın yarısı boyunda olan Idlib’te Türk Ordusu tarafından çok kısa  bir sürede  büyük kayıplara uğratıldı. İsrail ile yıllardır savaşan Hizbullah bugüne kadar böyle bir hezimete uğramamıştı. 

Habere göre İdlib savaşı iki açıdan İsrail için büyük bir avantaj ve ders taşıyor. Birincisi Türk Ordusunun, İsrail’in yıllardır örgüte veremediği zararı çok kısa bir sürede vermiş olması. 

İkincisi ise, şubat ayındaki Idlib savaşında görüldüğü gibi  elit bir paramiliter gücün konvansiyonel ve düzenli disiplinli  bir ordu karşısında fazla şansı olmadığı.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün