Hastalığı hafif atlatan Haham Daniel Nevins kanını araştırmalar için bağışladı

Dünya
30 Mart 2020 Pazartesi

New Yorklu Haham Rav Nevins de hastalığı hafif atlatan şanslı gruptan. 

Jewish Theological Seminary din okulunun Dekanı Nevins’e 12 Mart’ta test yapıldı, bir hafta sonra da virüsü taşıdığı sonucu alındı. Geçtiğimiz cuma günü ise, bir daha test yapılan hahamın kanında virüsün etkisiz hale geldiği görüldü, Nevins tamamen iyileşmişti.

Nevins, hastalığı sırasında mart başında sadece ateşi ve ağrıları dolayısı ile birkaç gün yatakta kalmış, ardından iyileşmişti.

Hastalığı hafif atlatması nedeni ile doktorlar Nevins’den yardım istedi ve Rav derhal bu isteği kabul etti. New York Kan-Plazma Merkezine gelen Nevins’ten alınacak kandan yapılacak plazma araştırmalarda ve hastalığı ağır geçiren hastaların tedavisinde kullanılacak.

Amerikan İlaç Dairesi geçtiğimiz günlerde yayınladığı kararnamede plazmanın tedavide deneysel olarak kullanılmasını onaylamıştı.

Kanda bağışıklık sisteminin bir hastalığa karşı özel olarak  ürettiği antikorları kullanan tedavi şekli, daha evvelki salgınlarda, çocuk felci, Influenza ve kızamıkta başarılı olmuştu.

Haham Nevins neden kan verdiğini Yahudi Kutsal Kitabı Tevrat’tan bir yorum ile açıkladı: “Komşunun hayatı tehlikede iken sen eli kolu bağlı duramazsın.”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün