Nefret söylemine yeni bahane: Korona virüs

Tüm dünyayı bir anda etkisi altına alan korona virüs, hem ülkemizde hem de dünyada özellikle sosyal medya üzerinden nefret söyleminin artmasına bahane oldu.

Toplum 2 yorum
24 Mart 2020 Salı

Virüsü Yahudilerin çıkardığı belirten sayısız video ve ses kaydının yanı sıra, binlerce paylaşım da sosyal medyada yer aldı.

Türk Yahudi Toplumu, korona virüsü salgını ile Türkiye’de ırkçılığa varan nefret söyleminin arttığını, bu tip ifadeler paylaşan iki sosyal medya hesabı hakkında şikayetçi olduklarını belirtti.

Dünyada da yükselişte

Korona virüs salgını dünyanın her noktasında ırkçılığı arttırdı. Özellikle Uzakdoğu kökenliler zaman zaman fiziki saldırılara maruz kalırken, Yahudiler de özellikle virüsün ortaya çıkışı konusunda birçok komplo teorisinin merkezinde yer aldı.

Son durum: 103 bin vaka iyileşti

COVID-19 görülen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin bilgi veren Worldometer internet sitesine göre, dünyada hasta sayısı 400 bine ulaştı. Salgın nedeniyle 17 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, iyileşen kişi sayısı 103 bini geçti.

İtalya’nın kuzeyinde koronoya yakalanan ve tedavi edilen 95 yaşındaki Alma Clara Corsini virüsü yenen en yaşlı kişi oldu.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün