RIFAT ÇİTON Anadolu Kulübü Büyükada Şubesi Başkanı seçildi

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen başkanlık seçiminin sonucunda, beş yıldır Anadolu Kulübü Büyükada Şubesinin etkinliklerden sorumlu yönetim kurulu üyesi olan Rıfat Çiton, büyük bir özveri ile çalışan Maral Öztekin’den görevi devraldı.

Dora NİYEGO Toplum
26 Şubat 2020 Çarşamba

Yeni Başkan Çiton’a seçim sonrası duygu ve düşüncelerini, yeni başkanlık döneminde neler yapacağını sorduk: “16 Şubat Pazar günü Büyükada Şubemizin Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdik. Mali ve faaliyet yönünden kapsamlı sunumlar yaptık. Yönetim, denetim ve disiplin kurullarımızı seçtik.

Kulübümüz yüz yılı aşkın binaları ile her yıl bakım istiyor. ‘Bu yıl rahatız, yapacak bir bakım ve yenileme işimiz yok2 dediğimiz tek bir yıl yok. Büyükada’da 27 dönümlük tarihi binalarla süslenmiş tesisi yaşatmak, kulübümüzün seçilmiş yönetimleri ve bürokratlarımızın fedakarca çalışmaları ve elbette ki gelirlerimizle mümkün. Son üç yılda tesisimize yaptığımız yenileme ve bakım yatırımları altı milyona yakınç Devletimize ödediğimiz ecri misil ve imar barışı tutarı bir milyon sekiz yüz bin liradır.

Anadolu Kulübü, Atatürk devrimlerinin sosyal bir aşamasıdır. Cumhuriyetimizin simgelerinden biridir. Asla alelade bir kulüp veya dernek değildir. Kanunla kurulmuş olan kulübümüz kamu yararına çalışan dernek statüsündedir. Büyükada Şubemiz ise, 1906 yılından beri İstanbul’un sosyal hayatının tarihi, ulu çınarıdır. Modern Türkiye’nin her daim kalesidir. Bu kulüpte din, ırk ayırımı yoktur.

Ankara Merkez yönetim seçimlerinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. 19 Nisan Pazar günü seçimli Olağan Genel Kurulumuz, merkez yönetimini seçmek üzere Ankara’da yapılacak. Bu genel kurula da üyelerimizin katılması büyük önem taşımakta. Güçlü ve Büyükada Şubemizi destekleyen bir yönetimin seçilmesi bizim için elzemdir. Bu yüzden tekrar genel başkanlığa aday olan Metin Cizreli ve listesine İstanbul yönetimi olarak büyük destek vermekteyiz.

Kulüpleri kulüp yapan üyeleridir, kulüpleri yaşatan ise gelenekleridir. Yönetime aday olan bizler, yenilikçiyiz ama geleneklerimizin de bekçisiyiz. Bir istisna hariç yönetim kurulu asil üyelerimizin tümü bu kulüpte büyüdü. Ben doğduğumdan beri, 52 yıldır, burada çocukluğumu ve gençliğimi yaşadım, arkadaşlarım da öyle. Dolayısıyla geleneklerimizi hep yaşatacağız.”

“Kulübü bir bütün olarak kullanmalılar. Birçok yönden o kadar çok imkân sunuyor ki kulüp. Hedefimiz, çocuklu aileler ve gençler için de kulübümüzü cazip hale getirmek.

Üyelerimizin mutluluğu ilk önceliklerimizden biridir. Üyelerimizin mutlaka yanında olacağız, aile gibi gördüğümüz çalışanlarımıza sahip çıkacağız, ancak bunlarla birlikte en önce kurumsal kimliğimizi ve kulübümüzün saygınlığını yücelterek koruyacağız. Bu kulübün, Büyük Atatürk’ün mirası olduğunu asla unutmayacağız.”

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün