gozlemkitap
RSS
Yayın Haftaları X
Takılarla hayatına renk katan tasarımcı BELİZ BİÇAÇO
Takılarla hayatına renk katan tasarımcı BELİZ BİÇAÇO
Gümüş ve yarı değerli taşlar. Altın ve pırlanta. Sanki ağız sulandıran bir yemek tarifi gibi. Beliz Biçaço, tasarladığı takılarla mükemmel yemekler hazırlıyor diyebiliriz. Hazırladıklarının içine birazcık da samimiyet, kalite ve hızlı servis ekleyince bize sadece hangi birini seçeceğimizi düşünmek kalıyor. Eeee yemeklerin kimin elinden çıktığını da bilmek isteriz tabi…

Takıyla iç içe bir dünyaya adım atmak istediğinizi size fark ettiren şey neydi ve bu ne zaman gerçekleşti?

Uzun seneler çalıştığım kurumsal hayattan oğlumun doğumuyla ayrılmıştım. Çalışma hayatına fazla alışık olduğum için, o dönemlerde hayatımda bir boşluk hissettim. Kayınpederimin de teşvik etmesiyle takı tasarlamaya ve koleksiyon hazırlamaya dört sene önce başladım ve bu boşluğu yaratıcılık gücüyle doldurma yoluna girdim. 

Takılarınızı tasarlarken nelerden ilham alırsınız?

Etrafımda dikkatimi çeken her şeyden feyz alabiliyorum. Dönemin trend takıları ve renkleri de ilham kaynağım oluyor.

Kullanmayı ve bir şey yaratmayı en sevdiğiniz materyaller hangileri?

İnci her zaman kullanmaktan zevk aldığım bir ürün. Topazların tüm renkleri, citrin ve labradorit taşları da favorilerim arasında yer alıyor.

Tasarımlarınız daha çok kendileri için satın alan bayanlara yönelik mi yapıyorsun yoksa eşlerine hediye alan müşterileriniz de var mı?

Eşlerine hediye alan müşterilerim de olduğu gibi kendileri için ve hediye amaçlı beni ziyaret eden bayanların sayısı daha fazla.

Sipariş üzerine çalıştığınız durumlarda süreç nasıl gelişiyor?

Gümüş ve yarı değerli taşlardan aldığım siparişler; bende olan modellerin üzerine eklemeler ve çıkarmalar sonucu tasarlanıyor.

Altın ve pırlanta tasarımlı siparişlerimde ise, müşterilerimden kafalarındaki takıyı benimle paylaşmalarını istiyorum. Sonrasında bu imajı karakalemde çalışıyorum. Fiyat ve çizim konusunda müşterimden onay aldıktan sonra bir buçuk hafta içinde ürünü teslim ediyorum.

Sizce her kadının sahip olması gereken belirli bir takı var mı? Sizin ‘üstümden asla çıkarmam’ dediğiniz parça hangisi?

Bence inci bir kolye her kadının olmazsa olmazı olmalı.

Benim uğurlarım ise markamın logosu olan Fatima Eli (Hamsa) altın bilekliğim ile çocuklarımın isimlerini yazdığım bilekliklerim.

Tarzını kendinize en yakın bulduğunuz ve örnek aldığınız takı tasarımcıları kimler?

Marco Bicego, David Yurman, Ippolita.

Estetik anlayışınızı üç kelime ile tarif edecek olsanız, bunlar ne olurdu?

Detay, dizayn ve netlik.

Son olarak, son dönemlerde çok revaçta olan bir meslek takı tasarımcılığı... Sizi diğerlerinden ayıran özellikler neler?

Fiyat, kalite, hızlı servis ve samimiyet.

Teşekkür ederim.

Facebook'ta Paylaş
Yazar Sidni KOHEN sidnikohen@gmail.com
Yazdır Yazdır
Yazdırma Önizleme X Yazdir
Yazdırma işlemini başlatmak için YAZDIR 'a tıklayın.
Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Arkadaşlarıma Gönder X
Abone Formu X
Şalom Gazetesi’nin adresinize gelmesi için bir yıllık şehir içi abonelik ücreti 160 TL.dir.
İletişim Formu X
Şalom Satış Noktaları X
Remzi Kitabevi - Etiler Akmerkez
Remzi Kitabevi - Suadiye
Remzi Kitabevi - Osmanbey
Remzi Kitabevi - Erenköy Carrefour
Remzi Kitabevi - Akadlar Mayadrom
Remzi Kitabevi - Mecidiyeköy Profilo
Remzi Kitabevi - Ankara Armada
Remzi Kitabevi - İzmir
Remzi Kitabevi - Antalya
Şalom Gazetesi - Künye X
künye
Abone Bize Ulaşın Reklam Şalom Satış Noktaları Künye Tüm Hakları Saklıdır. Şalom Gazetesi 2008