Hoşgeldin Doret Habib!

Nur ŞAUL BARAKAS Köşe Yazısı
22 Ekim 2008 Çarşamba

Doret Habib bugüne değin gerek Türkiye çapında gerekse cemaatimiz içinde birçok ilke ve başlangıca imza attı. Yaratıcılığını yenilikçilikle birleştiren ve markalara değer katan basında haber yaratan, trend oluşturan kişi olarak tanındı. Farklılıkları ortaya çıkartan bir dünya görüşüne sahip olması ve yaratıcı fikirleri ile yaptıklarında hep bir nevi orkestra şefi gibi çalıştı.

Geçtiğimiz yıllarda sayfamızın yazarlarından Betül Bilmen kendisi ve içinde yer aldığı halkla ilişkiler sektörü ile ilgili bir röportaj gerçekleştirmişti. Şimdi ise Doret Habib çeşitli fikir yazılarını, risk yönetimini, farkındalıkların önemi, şirket içi iletişim gibi konulu yazılarını bizlerle paylaşacak. Son yıllarda, cemaat içinde, yaratıcılığını kullanarak ve yükselen trendleri izleyerek kurumların imajının yenilenmesinde rol oynadı.

Avrupa Yahudi Kültürü Günü’nün Ramazan ayına gelmesi sebebiyle gün içinde yemek dağıtımı yerine iftar çadırı kurmayı önerdi. Günün basında gündemde yer alabilmesi, ilgi uyandırmak için farklı ve yapılmayan bir ilki, bir düğün töreni fikrini ortaya attı.  Burgazada Tatil Evi’nde, açıkhava sinema günleri düzenleyerek ada halkının tatil evine katılımını arttırdı.

Burgaz Ada Kulübü’nü sponsorluk alma durumuna getirtti. Eşinin Yönetim Kurulu Başyardımcısı olması sebebiyle trend yaratacak yaş gruplarına göre organizasyonlar, farklı eğlence aktiviteleri düzenledi. Duyurular, iç haberleşmeler için bültenler hazırlanmasını sağladı. Tıpkı bir tatil köyü havası yarattı.

Ulus Okullarına Miryam Kanetti Molinas ile birlikte öğrenci mevcudunun arttırılmasına yönelik farklı bir tanıtım yapmak için kolları sıvadı. 15 kişilik küçük gruplarla velilerin diğer velilere okulu anlatmasını sağladı. Bunu yaparken işi nasıl yapılacağını nasıl konuşulacağını doğru iletişim teknikleriyle doğru aktarımla yapmayı sağladı. Tüm bunları ekip çalışması ile gerçekleştirdi. Sonuç olarak okulun mevcut öğrenci sayısında % 50 kadar bir artış sağlandı.  Peki, Türkiye genelinde neler yaptı? Birleşmiş Milletler Dünya Çocuk Zirvesi’nde Tükiye adına konuşma hakkı elde etti. Kofi Annan ile yapılan toplantıda Türkiye’yi temsil etti. Büyükelçilikte, ilk başarılı Halkla İlişkiler Uzmanı olarak onurlandırıldı.

Türkiye’nin ikinci kez ev sahibi olduğu Enka grubu ile Dünya Nükleer Silahsızlandırma Konferansına ev sahipliği yaptı.

Güneydoğu Anadolu’da eğitime destek kampanyası için iş adamları ile beraber protokol imzaladı. UNICEF ile ortak fon yarattı.

Boğaziçi Üniversitesi ile ortak olarak ilk International World Young Achievers konferansının Türkiye ayağını gerçekleştirdi.  Radyo Programlarında “Yaşamsal Çözümler Atölyesi” adlı programında, Türkiye’de bir ilk olan canlı yayında, kişi ve şirketlere problem çözümlerinde ve yol göstermede öncülük etti. Çalışma sahası gereği özellikle tüketici odaklı pazarlama ve perakende sektöründe çok güçlü bir konuma ulaştı.

Lipton Ice Tea ile ilk Beach Voley, Ruffles ile ilk Snowboard yarışmasını Uludağ’da düzenleme fikrini ortaya attı. Panço ile Tarkan konserleri isimli projede çerez paketlerinin içinden çıkan kuponlarla konsere gitme imkânını yarattı.

Penguen Gıda ile olan ilk projede bir yılda reklam kullanmaksızın ürün grubunu seçip konsept yaratarak satış grafiğini yüzde 5000 arttırdı.  British Airways aldığı danışmanlık hizmetiyle dünyanın en başarılı hava yolu ödülünü aldı.

İki yıl önce Posta Gazetesine Posta Orkestrası’nın kurulması düşüncesini ortaya attı ve bu oluşumda etkin rol oynadı. Yılbaşı öncesi Nişantaşı, Bağdat Cad., Etiler gibi yerlerden sonra sırayla farklı şehirlerde ortaya çıktı.

Çoğu zaman kişisel danışmanlığı kurumsal boyuta taşıdı. Ünlülere de danışmanlık etti

(İletişim Danışmanlığı hakkında daha detaylı bilgi için www.doreiletisim.com )

Doret Habib, sayfamız için farklı fikirlerinden oluşan yazılarını, doğru iletişim tekniklerinin nasıl kullanılacağına dair düşüncelerini bizlerle paylaşacak.