Yaratıcı lezzetler ANUGA 2019’da sergilenecek

Nur ŞAUL BARAKAS Köşe Yazısı
28 Ağustos 2019 Çarşamba

Yeri ve saatine göre şekillenen paşa gönlümüzü mutlu etmek hiçde zor olmasa gerek. Hangimiz lezzetli bir yemeğe ve ona eşlik eden şık bir kadehe “hayır” diyebilirki?

Sabah kahvaltısından akşam yemeklerine, yaratıcı tabaklar, envai çeşit nefis tatlılar, kahve çeşitleri ve buz gibi kadehler hepimizin en çok sevdiği ve red edemeyeceği seçenekler arasında olduğunu düşünüyorum. 

Tüm dünyada MasterChef programları hızla yayılırken bu fırsatı kara ceviren birçok kişi ile karşılaşmak mümkün. Tüm bu yenilikler göz önüne alındığı zaman malum lezzet fuarları da hayli rövaçta. Sektörde söz sahibi fuarlar arasında yer alan ‘Anuga Lezzet Fuarı’ bu yıl da ekim ayında gerçekleşecek.

2017 yılında Almanya’nın Köln şehrinde 165 bin ziyaretçi ve 7.405 katılımcının bir araya gelmesinden tam iki yıl sonra, Köln şehri bu yıl da 5-9 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Anuga 2019 etkinliği için kapılarını aralayacak.

İsrail’in bu yılki heyeti 16 farklı şirketten oluşan bir kadrodan oluşuyor. Heyet, İsrail İhracat Enstitüsü ile Ekonomi ve Endüstri Bakanlığı Dış Ticaret İdaresi tarafından oluşturuldu.

Bu yılki etkinlik kapsamında, yenilikçi yiyecek ve içecek şirketlerinden bazılarını farklı sektörlerden potansiyel ithalatçılaı, iş ortaklarını, dağıtıcılar ve perakende zincirleri buluşturacak. Anuga’da lüks yiyecekler; dondurulmuş gıdalar; et; soğuk ve taze yiyecekler; süt ürünleri; ekmek ve hamur işi; içecekler; organik besinler; sıcak içecekler ve mutfak konseptlerine odaklanan on ticari sergi yer alacak.

İşte İsrail heyetinde bulunanlardan bazıları:

Salt 424’ün tuz çeşitleri, deniz seviyesinin 424 metre altında bulunan Lut Gölü bölgesinden elde ediliyor. Bölgenin eşsiz iklimi sayesinde geleneksel tuzlardan 10 kat fazla yoğunluklarda 21 doğal mineral içeren tuzlar ortaya çıkmaktadır. Şirket doğal içerikli sarımsak, elmas, karabiber, biberiye ve güçlü ateş gibi 26 farklı çeşit tuz üretiyor.

1935’ten beri “süt ve bal ülkesi” İsrail’de çiftçilik yapan bir aile tarafından kurulan Lin’s Farm, bal ve bal ürünlerinin başlıca üreticilerinden biri. Akdeniz’in onlarca yıllık çiftçilik deneyiminden ve yenilikçi Ar-Ge’den beslenen Lin’s Farm; tatlandırılmış bal ve tahin ürünlerinin yanı sıra arı kovanından üretilen, antioksidan yönünden zengin besinler içeren çok çeşitli bir ürün yelpazesi sunuyor.

Rilbite soğan, domates, soya, beyaz pirinç, mercimek ve temel baharatları kullanarak bitkisel kıyma üretiyor. Şirket 2018 yılında İsrail’in gıda teknolojisi üreticisi The Kitchen’a katılarak sürdürülebilir etlerini piyasaya sunma yoluna girdi. Piyasadaki diğer et ürünlerinin aksine Rillbite’ın etinde ilave su bulunmadığından daha çevre dostu bir alternatif olarak öne çıkıyor. Rillbite yerel ve uluslararası pazarlara açılırken İsrail’de de bir fabrika inşa etmekte.

Tükettiğimiz her besinde, tadının damağımızdan eksilmediği, sağlığının vücüdümuza en olumlu şekilde döndüğü eğlenceli sofralara evsahipliği yapmak şerefine!

 

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün