´Hunters´ dizisinin son sezonunda Hitler yaşıyor

Dünya
18 Ocak 2023 Çarşamba

Amazon Prime, 2020'de ‘Hunters’ın ilk sezonunu yayınlandığında, Nazi avcılarının hikayesini anlatan TV dizisinin tanıtımını 'gerçek olaylardan ilham aldı' şeklinde yapmıştı. 

Başrollerini Al Pacino ve Logan Lerman'ın paylaştığı, yapımcılığını Jordan Peele'nin üstlendiği ‘Hunters’, 1970 yıllarında ABD'de Yahudilerin önderliğindeki Nazi avcılarından oluşan bir ekibin “Dördüncü Reich”ın yükselişini durdurmaya çalışmasının kanlı, neredeyse tamamen süslenmiş hikâyesini anlatıyor. 

Dizinin yaratıcısı Holokost kurtulanı torunu olan David Weil, -diğer sahnelerin yanı sıra- Auschwitz'de hiç gerçekleşmemiş bir insan satranç oyununu tasvir ettiği için kendisine yöneltilen eleştirileri Auschwitz Anıtı'ndan yaptığı konuşma ile savundu.

Tüm bunlara rağmen, ‘Hunters’da geçen bazı olaylar gerçeğe dayanıyor.  O zamanlar gerçekten Amerika'da bir avuç Yahudi Nazi avcısı vardı. Dizide Judd Hirsch tarafından canlandırılan, tanınmış Nazi avcısı Simon Wiesenthal; önde gelen Nazi savaş suçlularının adalet önüne çıkarılmasına yardım etmişti.

Dizinin ikinci sezonu, üç yıl sonra, geçtiğimiz günlerde yayına girdi. Ancak yeni sezonun hikayesi bizzat Hitler’i avlamakla ilgili…

İlk sezonun finalinde, Hitler ve Eva Braun'un mutlu bir şekilde hayatta oldukları ve Arjantin'de saklandıkları ortaya çıktığı için işlerin ciddi şekilde raydan çıkmak üzere olduğu ima edilmişti. Dizi, Nazi liderinin 1945'te Berlin'deki sığınağından sözde kaçışıyla ilgili onlarca yıllık asılsız komplo teorilerini doğrular nitelikte.

İkinci sezonda, dağılan Avcılar, 1979'da, gerçek hayattaki birçok Nazinin saklandığı yer olan Arjantin'e giden Hitler'in izini sürmek için yeniden bir araya geliyor. Bu arada, 1975'e geri dönüşlerde, Pacino'nun aslında ‘Nazi kasabı’ olan ancak bunu gizlemeyi başaran Al Pacino’nun karakteri, ABD'de başarılı bir Yahudi iş adamı ve hayırsever kılığına girerken izlerini örtmeye çalışıyor.

Hitler'in hayatta kalmasıyla ile ilgili komplo teorileri, hala var olmaya devam ediyor. Savaşın sona ermesinden sonra geçen on yıllar boyunca, Hitler'in kaderiyle ilgili yapılan komplo teorileri çoğaldı. Bunların büyük bir kısmı, diğer üst düzey Nazi komutanları gibi, Almanya'dan ve Güney Amerika'dan gizli bir yeraltı yoluyla çıkarıldığına dair desteklenmeyen bir iddiada birleşiyor. Yakın zamanda büyük ilgi gören bir History Channel belgesel dizisi ‘Hitler'i Avlamak’, üç sezonunu tamamladı.

Güney Amerika'ya kaçarak Nürnberg'deki zulümden başarıyla kurtulan Naziler de vardı. ‘Hunters’, Hitler anlatısını gerçek hayat hikayelerinin destekleyici belgeleri üzerinde kuruyor. Bunlar arasında utanç verici vaka, Mossad ajanları yerini ortaya çıkarana ve onu Kudüs'te yargılanmak üzere 1960'larda bir operasyonla kaçırana kadar Arjantin'de saklanan Adolf Eichmann ile ilgili olanıydı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün