25 Aralık´ta sandık başındaydık

Haziran ayında Resmi Gazete´de yayınlanan tüm azınlık vakıflarını bağlayıcı Cemaat Vakıfları Seçim Yönetmeliği´ndeki hükümler çerçevesinde yapılması gereken seçimler uzun bir sürenin ardından 25 Aralık Pazar günü gerçekleşti.

Toplum
28 Aralık 2022 Çarşamba

İstanbul başta olmak üzere Anadolu ve Trakya’da bulunan sinagog vakıflarının yönetimlerini seçmek için sandıklara giden Türk Yahudi Toplumu üyeleri verdikleri oylarla cemaat vakıflarının ve sinagoglarının beş yıllık bir dönem için yönetim kurullarını belirledi.

1500’ü aşkın Türk Yahudi Toplumu mensubu oy kullanarak seçimlere katıldı.

  

Türk Yahudi Toplumu Eş Başkanı İshak İbrahimzadeh   Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas

Oy verme işlemi, İstanbul’da Neve Şalom, Büyükada Hesed LeAvraam, Kemerburgaz Şaar Aşamayim, Yeniköy, Sirkeci, Balat Ahrida, Hasköy Maalem, Şişli Beth İsrael, Ortaköy Musevi Etz-Ahayim, Caddebostan Bet-El ve Kuzguncuk Beth Yaakov Sinagogları ile Or Yom binasında gerçekleşti.

İstanbul'daki vakıfların dışında Ankara, Kırklareli, Çanakkale, Antakya ve İskenderun'daki vakıflar için de aynı gün seçimler ilgili yerlerde gerçekleştirildi.

Antakya ve İskenderun Musevi Sinagogu Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden seçimler için alınan izinle bu beş taşra vakfı için de İstanbul'daki seçim merkezlerinde kurulan sandıklarda cemaat mensupları oylarını kullanabildiler.

Çanakkale Mekor Hayim Musevi Sinagogu Vakfı dışındaki tüm vakıflar tek liste çıkartarak seçime girdi. Çanakkale’de iki liste adaylığa başvurdu ve 1 numaralı liste olan yeşil liste 898’e karşı 659 oyla seçimi kazandı.

İzmir ve Bursa'da bulunan vakıflar kendi bünyelerinde kurulan seçim tertip heyeti vasıtasıyla seçimleri daha önce gerçekleştirdi. İstanbul'daki Aşkenaz Musevi Sinagogu Vakfı da 20 Kasım tarihinde seçimlerini yaptılar. Bu seçimlerde ilk defa Aşkenazların dışında diğer Musevi Cemaati mensuplarının da oy verme imkanı söz konusu oldu. 

Aşkenaz Musevi Cemaati seçimleri sonucunda seçilen yönetim kurulu üyeleri mazbatalarını aldı. 25 Aralık günü gerçekleşen seçimlerde seçilen vakıflar yönetim kurulu üyelerinin mazbatalarını yılbaşından sonra almaları beklenmekte.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün