FBI´dan Ukraynalı sahte Rothschild´e inceleme

Inna Yashchyshyn ya da ´Anna de Rothschild,´ ABD eski Başkanı Trump´ın gizli dosyaları alıp sakladığı iddiasıyla soruşturma açılan Mar-a-Lago evine sızdı.

Dünya
31 Ağustos 2022 Çarşamba

FBI, Ukrayna doğumlu kadının tüm işleri ile ilgili bir inceleme başlatarak, meşhur Yahudi bankacılık hanedanı Rotschild ailesinden olduğunu iddia eden Inna’nın nasıl Donald Trump’ın Mar-a-Lago malikanesine sızdığını ve çeşitli yalanlarda ABD eski başkanı ile vakit geçirebildiğini araştırmaya girişti.

Organize Suçlar ve Yolsuzluk Bildirme Projesi (Organized Crime & Corruption Reporting Project - OCCRP) ve Pittsburgh Post-Gazette’in birlikte açıkladıkları bir araştırma haberine göre, Ukrayna’da doğan ve ABD’ye göç eden otuz üç yaşındaki Inna Yashchyshyn, kendisini bankacılık hanedanı varisi ‘Anna de Rothschild’ olarak tanıtarak, Trump’ın Florida’daki evine sızdı. Sadece üyelere özel bir kulübe de girmeyi başaran kadın, Trump, ABD Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham ve diğerleriyle fotoğraflar çektirip, Mar-a-Lago’da yapılan pek çok etkinliğe de katıldı.

Bahsi geçen emlak, bugünlerde, Trump’ın başkanlığı döneminde bazı çok gizli doküman ve dosyaları izinsiz olarak yerinden aldığı ve evine götürerek alıkoyduğu iddiasıyla açılan FBI soruşturmasının merkezi olması dolayısıyla gündemi meşgul ediyor.

Açıklanan soruşturma verilerine göre, Yashchyshyn aslen Illinois’den bir kamyon şoförünün kızı ve ne zaman ABD’ye giriş yaptığı bilinmiyor. Anna de Rothschild adıyla sahte ABD ve Kanada pasaportları bulunan kadın, bu pasaportlarla ilgili her türlü iddiayı reddediyor.

Miami’deki FBI ofisi ve Kanada’da bulunan Sûreté du Québec bölge polisi Yashchyshyn hakkında birer soruşturma açarak, başta United Hearts of Mercy adlı derneği dolandırmak üzere yaptığı işlemler ile ilgili suç duyurusunda bulundular. 2010 yılında Rus asıllı iş adamı Valery Tarasenko tarafından Montreal, Kanada’da kurulan derneğin 2015 yılında da Miami’de şubesi açılmıştı. Dernek misyonunu, dünyanın çeşitli bölgeleri de yaşamakta olan ve ruhsal, sosyal, ekonomik veya fiziksel olarak yoksulluk çeken çocuklara yardım etmek olarak belirtiyor.

Diğer yandan, Yashchyshyn ve Tarasenko bugünlerde karmaşık ve çekişmeli bir dava süreci yaşıyorlar. Florida eyaletinde karşılıklı olarak birbirlerine aile içi şiddet davaları açan ikiliden Yashchyshyn’in, Tarasenko ile ilişki yaşadıkları ve adamın kendisini çeşitli kaynaklardan fon çalmak üzere ayarlanmış tuzaklar kurmaya ikna ettiği iddialarını, Tarasenko reddediyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün