Derya ve Ege…

Gençlerimiz harika işler yapıyor. Belki onları fazla duymuyoruz. Ancak onlar reklamlarını yapmak yerine sessiz sedasız işlerini yapıyorlar. Bu hafta sayfamızı basketbol camiasında göğsümüzü kabartan Derya´ya ve Ege´ye ayırdık.

Vedat LEVENT Spor
22 Haziran 2022 Çarşamba

Ege ESKİNAZİ

Ege Eskinazi 2002 yılında İstanbul’da doğdu.

Darüşşafaka Spor Kulübünde basketbola başladı. Sonrasında Fevziye Mektepleri Işık Spor Kulübü’nde basketbol hayatına devam etti. Şu anda Teşvikiye Spor Kulübü’nün takım kaptanı. Bu pozisyonda hem Gençler Ligi’nde, hem de 2. Lig’de basketbol oynuyor. Aynı zamanda üniversite öğrencisi de olan Ege, Işık Üniversitesi’nin basketbol takımında oynuyor ve okulunda İngilizce Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünde eğitime burslu olarak devam ediyor. Eğitime çok önem verdiğini ve asla ihmal etmediğini belirtmeden de geçmiyor. Niyeti

üniversiteden sonra ticaret master’ı yapmak. Aynı zamanda 2019 senesinde Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Maccabi Oyunlarında, Amerika’nın ardından ikinci olan efsanevi basketbol takımımızın da önemli bir oyuncusuydu.

Tüm bu başarılarının ardından bu sene Türkiye Ümit Milli Takımı kadrosuna davet edildi.

Kendisine hedefini sorduğumuzda Euro League’de oynamak istediğini söylüyor. Gönlünde yatan aslanın ise A Milli Takımda ülkemizi temsil etmek olduğunu söylüyor.

Derya YANNİER

Basketbol dünyasının nabzını takip eden basketnews.com’un deneyimli yazarı Donatas Urbonas’ın 18 Haziran’da kaleme aldığı makale hepimizi çok mutlu etti.

Makaleye göre; Fenerbahçe Beko genel menajeri Maurizio Gherardini, Fenerbahçe Basketbol Operasyonları Genel Direktörü görevine getirildi. Gherardini’nin boşalttığı mevkie 2021 yılından beri Fenerbahçe Erkek Basketbol Genel Menajer Yardımcısı olarak görev yapan Derya Yannier’in getirildiği belirtiliyor.

Derya basketbolcu bir babanın oğlu. Babası Habib Yannier, uzun yıllar profesyonel basketbolculuk yapmış milli bir sporcu. Derya hem akademik ve hem de spor hayatını bir arada büyük bir başarıyla götürdü. Robert Kolej’de okurken Ülkerspor altyapısında oynayan Derya, Koç Üniversitesi’nde derslerini alırken aynı zamanda profesyonel basketbolcu olarak lig maçlarına çıkıyordu. Koç Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Bilgi Üniversitesi’nde MBA

yaptı.

2005-2006 sezonunda Ülkerspor ile Türkiye Şampiyonluğu ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğunun ardından; 2006-2007’de Beşiktaş’a geçti. Yannier, sonrasında da Banvit, İTÜ, Olin Edirne, Hacettepe, Erdemir gibi birçok 1. ve 2. Lig takımında forma giydi.

28 yaşında dizinden geçirdiği sakatlıktan sonra oyunculuk kariyerini sonlandıran Derya, basketbolun masa başında önemli görevler almaya başladı.

2014 yılında Eskişehir Basket Kulübü’nde genel menajer olarak göreve başladı. Bir yıl sonra görevinden ayrılan Yannier, 2016 yılında yeniden Eskişehir Basket’e genel menajer olarak döndü. Yannier, 2016-2017 sezonu sonunda Eskişehir Basket ile TBL Federasyon Kupası’nı kazandı ve takımını Basketbol Süper Ligi’ne taşıdı.

Derya Yannier ile Eskişehir Basket, 2017-2018 sezonunda Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükseldi ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off çeyrek final başarısı elde etti.

Derya Yannier, başarılı kulüp kariyerinin ardından Türkiye Basketbol Federasyonu bünyesinde Erkek Ligleri Direktörü olarak çalışmaya başladı ve üç yıl boyunca bu görevi üstlendi.

Yannier, TBF çatısı altında gerçekleştirilen, başta ‘Kulüp Mali Denetim ve Lisans

Talimatı’ projesi olmak üzere birçok değerli projeye imza attı.

2021 yılında Fenerbahçe’ye geçen Derya Yannier, önümüzdeki sezondan itibaren ‘Fenerbahçe Erkek Basketbol Şubesi Genel Menajeri’ olarak görev alacak.

Ege ve Derya gibi gençlerimiz bizleri gururlandırıyor, yüreklerimizi ısıtıyor ve hepimize umut aşılıyorlar. Bu yolda yürüyen gençlerimize örnek oluyorlar.

Başarılarınız daim olsun!

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün