Siz yaratıcılığınızı ne kadar kullanıyorsunuz?

Hepimiz İstanbul’da çocukla yapılacak şey yok, çocuklarla gidilecek düzgün yer yok diye yakınıyoruz. Sonunda çocukları bir filme sokuyoruz ya da bir arkadaş ile eve tıkıp sürekli şikayet ettiğimiz elektronik oyunlar ile onları tüm gün baş başa bırakıyoruz. Neden? Çünkü işimize geliyor da ondan!

Raquel AŞKANER HABİB Çocuk-Aile
16 Aralık 2015 Çarşamba

 

Hepimiz İstanbul’da çocukla yapılacak şey yok, çocuklarla gidilecek düzgün yer yok diye yakınıyoruz. Sonunda çocukları bir filme sokuyoruz ya da bir arkadaş ile eve tıkıp sürekli şikayet ettiğimiz elektronik oyunlar ile onları tüm gün baş başa bırakıyoruz. Neden? Çünkü işimize geliyor da ondan! Kendi programımızı yapmak için, ya da sabrımız olmadığı için en kısa çözüm olan elektroniğe yönlediriyoruz. Peki biz bir şeyler yaratamaz mıyız? Mesela alalım çocuğumuzu İstanbul’u gezdirelim. Hiç çocuğunuz ile vapura bindiniz mi, Kız Kulesine gittiniz mi,  Belgrad’a sırt çantanız ile gidip orada bir sadnviç ve top ile günü geçirdiniz mi, Emirgan korusunda gezdiniz mi, ya da sadece sokağa çıkıp seksek oynadınız veya hullahup çevirdiniz mi?

Haydi, anneler, babalar, büyükanneler, çocuklarla zaman geçirmek isteyen herkes, şimdi yaratıcılıklarınızı kullanmaya ve haftaya bir program yapmaya ne dersiniz? Bu arada dış mekânda yapacağınız bu tarz bir aktiviteye muhakak battaniyelerinizi alıp gidin, biz öyle yaptık!

Ne yaparsanız yapın, sadece kendinizi ana ve çocuğunuza verin.  Telefonunuzu sessize alın, mesajlarınıza bir süre bakmayın, dikkatinizi sadece ve sadece ona verin. İnanın tek ihtiyaçları olan sizin kesintisiz ilginiz ve sevginiz. Bu şartlarda beraber olamayacaksanız da kendinize ve çocuğunuza dürüst olun ve programı erteleyin. Yoksa muhtemelen hissedeceği tek duygu, hayal kırıklığı veya önemsenmemek olacaktır. Eminim ki siz de bunu arzu etmezsiniz.

Sevgi ile kalın, sevgiyi paylaşın.


Borusan’da hem çocuklarınız hem siz farklı atölyeleri deneyimleyebilirsiniz



ÇOCUKLARLA SANAT VAKTİ

Borusan Contemporary yetişkinler ve 5-12 yaş çocuklar için, birbirinden farklı süre ve içeriklere sahip. Yaz Okulu, Güz Okulu, her hafta sonu farklı bir içeriğe sahip kısa süreli Çocuk Atölyeleri, Stop Motion, Dijital Fotoğraf, Çağdaş Sanatı Okuyoruz gibi birçok program bulunmakta.

Peki “Benim çocuğumun sanata ilgisi yok” diyorsanız, o zaman bilime ne dersiniz?

ÇOCUKLARINIZA NEDEN VE NASIL SORULARINI SORDURMAYI AMAÇLAYAN, OLANLARI DÜŞÜNMEYE İTEN İKİ ÖNERİ

 

BJK Koleji Bilim Müzesi

Müzede her yaştan insana özellikle 12-15 yaş grubuna, bilimin temel prensiplerini ya da teknolojik gelişmeleri göstermeyi onlara bilim ve teknolojinin günlük yaşantı üzerindeki etkilerini anlatmayı amaçlayan 60’a yakın öğrenme istasyonu, planetaryum ve gözlemevi bulunuyor.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ BİLİM MÜZESİ

Bahçeşehir Koleji kampüsünde 1000 m² alan üzerine kurulan Bilim Müzesi’nde, her yaşa uygun, özellikle 12-15 yaş grubu öğrencilere ‘Keşif Metodu’ ile bilimin temelini oluşturan prensip ve kuramları oynayarak, gözleyerek, deneyler yaparak öğrenmelerini sağlayacak İnteraktif Öğrenme İstasyonları, aktif deney laboratuvarları, gök evi ve gözlem evi yer alıyor.

 

Kurbağa Krallığı

Çocuklar daha önce hiç tanımadığınız, ama çok eğlenceli karakterler ile dolu yeni bir film vizyonda. Yeni maceralara hazırmısınız?

Pan

Masalların kahramanı Peter Pan, şimdi gerçek hayatta Pan olarak anılıyor. Kendini ispat etmek için ve ailesi ile ilgili sırrı çözmek için Neverland’de Korsanlar ile savaşacak. Heyecana hazır mısınız?