Sibel Cuniman Pinto Fransızlara Türk yemeklerini öğretti

28 Eylül günü dünyaca ünlü Paris Le Cordon Bleu Aşçılık Okulunda Uygulamalı Türk Mutfağı dersi verildi.

Toplum
7 Ekim 2015 Çarşamba

  Şalom Gazetesi Yazarı, eğitmen-şef Sibel Cuniman Pinto, düzenlenen Dünya Mutfakları serisinin Türkiye bölümünü gerçekleştirmek için mezun olduğu okula davet edildi. Yerlerin haftalar öncesinden tükendiği uygulamalı atölye çalışmasında, Le Cordon Bleu’nün müdürlerinden Sandra Messier’nin açılış ve tanıtım konuşmasının ardından eğitime katılan davetlilere Türk yemek kültürünün incelikleri anlatıldı. Sunumda mercimek köftesi, nar salatası, haydari ve peynirli börek yapımı gösterildi. Türk Sefarad Mutfağının gelişimi ve özelliklerinden de bahsedildiği derste kaşkarikas (zeytinyağlı kabak kabuğu) yemeği pişirildi. Tatlı olarak pekmezli cevizli incir dolması yapıldı. Türk mutfağının en özel ürünlerinden bulgur, nar ekşisi, biber salçası, yufka, süzme yoğurt, sumak, çörekotu, pekmez ve kaymak yakından incelendi ve tadıldı. Türk mutfağının sadece kebap ve dönerden ibaret olmadığını gören Fransız katılımcılar ders ertesi sunulan yiyecekleri keyifle tatma imkânı buldular ve gelecek yıl Türkiye’yi ziyaret etmeyi arzu ettiklerini belirttiler.