Numarası 107939

Holokost Anma Haftası için İstanbul’a gelen Holokost Kurtulanı David Salz, farklı günlerde gerçekleştirdi söyleşilerde, tanığı olduğu olayları paylaştı.

Dünya
22 Nisan 2015 Çarşamba

19 Nisan akşamı Amram Oditoryumu’nda kalabalık bir gruba seslenen Salz, 20 Nisan günü de UÖMO’da öğrencilerle bir araya geldi. Salz’ın hayatta kalma mücadelesini anlattığı konuşması tüm dinleyiciler için unutulmaz bir deneyim oldu.

UÖMO'da 2.Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden 6 milyon Yahudi anısına 16 Nisan günü bir anma töreni düzenlendi. Bu yılki temanın ‘Keep  the Memory Alive’ olduğunu belirten idareciler, tema kapsamında öğrencilerin, raylar şeklinde uzanan, metrelerce uzunluktaki kumaşlara  yaşanılanları unutmayacaklarına ve unutturmayacaklarına  dair imzalarını  attıklarını söylediler.

Holokost Anma Haftası nedeniyle İstanbul’a gelen Holokost kurtulanı David Salz,  UÖMO öğrencileri ile de bir söyleşi gerçekleştirdi. Yaşananların canlı tanığı Salz’ın yaşadıkları öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi ve Salz öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşide yaşadıklarını ve hayatta kalma mücadelesini anlatan, dinleyicilere duygusal anlar yaşatan David Salz, uzun süre öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı.

UÖMO 11. sınıf öğrencileri mayıs ayında Polonya’da düzenlenecek ‘March of the Living-Yaşam Yürüyüşü’ programına katılacak.