Sanatta kısa kısa: Tangonun kralları İlk kez Türkiye’de!

Aşkın, tutkunun ve özlemin müziği tangonun, günümüzdeki en güçlü temsilcilerinden ve yaşları 69 ile 82 arasında değişen 8 müzisyenin oluşturduğu ‘Los Reyes Del Tango Orkestrası’, 8 Mart’ta TİM Show Center’da...

Tuna SAYLAĞ Sanat 0 yorum
19 Şubat 2015 Perşembe

Ünlü Arjantinli orkestra, İstanbul’da verecekleri tek konserde tango tarihine damgasını vurmuş eserleri seslendirirken dünyanın en iyi 6 tango çifti olarak gösterilen dansçılar da orkestraya eşlik edecek.  

www.timshowcenter.com

 

Ravi Coltrane İş Sanat’ta

Ravi Coltrane, 27 Şubat akşamı doğaçlama bir kuartet düzenlemesi yarattığı son albümü ‘Spirit Fiction’ ile İş Sanat sahnesine konuk oluyor. Adını sitar ustası Ravi Shankar’dan alan Coltrane, sahip olduğu genetik mirası başarıyla zirveye taşıyan müzisyenlerden. Besteci, grup lideri ve prodüktör olarak başarılı  ve iz bırakan çalışmalarıyla Ravi Coltrane, yaşarken adını caz tarihine yazdıranlardan. 

www.issanat.com.tr

 

 

“İrkildim Uyandım Bir Daha Uyumadım”

Muzaffer Akyol’un 50 yılı aşan sanat yaşamını gözler önüne seren “İrkildim Uyandım Bir Daha Uyumadım” başlıklı retrospektif sergisi, 6 Mart – 18 Nisan tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyaret edilebilir.  Anadolu coğrafyasını konu edinen, toplumsal sorumluluğu sanatının merkezine alan, doğaya ve insana sonsuz sevgi besleyen Muzaffer Akyol’un 1960’lardan bu yana uzanan sanat serüvenine bakıldığında, Anadolu insanının mitolojik hikâyeleri ile beslenen ve bu hikâyeleri günümüz sorunları ile eşleştiren bir yanı olduğu fark ediliyor. Eserlerinde yer alan tanrıçalar, dilek ağaçları, şahmeranlar sadece geçmiş zamana ait izleri değil, bugünü de yansıtıyor. Akyol’un yapıtlarına koyduğu isimler de şiirsel ve mizahi öğelerle süslü; ‘Zeytin Ağacında Ebedi Aşk’, ‘İda Dağı’nın Sarı Kızı’, ‘Zemheri’de Çiçek Açan Zeytin Hanım’ sanatçının eserlerine verdiği isimlerden birkaçı.         www.issanat.com.tr

 

ORİJİNAL KOPYA’ ÖKTEM&AYKUT’TA

Elif Boyner’in ‘Orijinal Kopya’ sergisi, 13 Şubat-

7 Mart tarihleri arasında Öktem&Aykut’ta ziyaret edilebilir Boyner, Orijinal Kopya’da felsefe tarihi kadar eski olan, fakat sanatta özellikle Rönesans ve ardından Modernite ile temel tartışma eksenlerinden birini oluşturan esas ve taklit ikiliğini ele alıyor.

Esas nerede biter, taklit nerede başlar? Taklit esasın yerini alır mı? Sanatçı, sergideki video ve yerleştirme eserleriyle, hem sanat tarihine hem de günümüz tüketim alışkanlıklarına göndermelerde bulunuyor.

www.oktemaykut.com

 

 

 

 

1 Yorum