Süper detoks besinlerden... ENGİNAR

Clara Haia AMRAM Sağlık
17 Nisan 2013 Çarşamba

Doğanın harika bir ürünüdür. ‘PRACTICLARITY’ ile uyumlu bir yiyecek, çok yönlü ve keyifli bir tat!

Enginar ile birçok lezzetli, hafif yiyecekler hazırlayabiliriz.

• Enginarın kalorisi düşük olup, idrar söktürücü ve sindirimi kolaylaştırıcı özellikleri ile birlikte bedenimizi fit tutar

• Karaciğer dostudur ve safranın atılmasını sağlar, ayrıca kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Mükemmel bir detox aracıdır!

• Bedenimizi sağlam, enerjik ve ideal dirilikte tutan B3,C,K vitaminleri, folik asit, potasyum, kalsium, magnesium, sodyum, fosfor ve beta karoten içerir. Zengin bir insülin kaynağıdır!

ÇİĞ ENGİNAR SALATASI- HAFİF VE ÇOK LEZZETLİ!

YEŞİL SOSLA PİŞMİŞ ENGİNAR- Dayanılmaz!

ENGİNAR SUYU- DETOKS

 

ENGİNAR SUYU

Bu su bulabileceğiniz en iyi ve en ucuz karaciğer toniğidir. Eğer sadece enginarın kalbini bile yemeyi tercih ederseniz. (‘Yeşil Yeşil Enginar’ menüsündeki gibi) manavınızdan enginarınızın kabuğunu soyup size vermesini isteyin.

 

Hazırlanışı

Bu iyileştirici suyu hazırlamak için 2 alternatif yolunuz var:

Birinci alternatif

• Enginarları (daha sonra yiyeceksiniz) yapraklarıyla birlikte ve tuz koyulmamış suda 20 dakika haşlayın.

• Enginarları sudan alın.

• Suyu süzüp soğumaya bırakın. Artık içmeye hazır!

• Yapraklarıyla pişirdiğiniz enginarları da afiyetle yiyin.

İkinci alternatif

• Yapraklarını yıkayıp üzerindeki topraktan iyice arındırın.

• 20 dakika normal içme suyunda haşlayın.

• Süzün. Soğumaya bırakın ve gün boyunca bu suyu tüketin.

 

YEŞİL YEŞİL ENGİNARLAR

Hazırlanışı

• Elektrikli blenderde taze fesleğen, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve 1/2 bardak soğuk su ile yeşil sosunuzu hazırlayın.     

• Büyük bir tencereye enginarları yan yana dizip yarım bardak sıcak suyu ve 1 bardak yeşil sosu ilave edin. Kalan sosu daha sonra   kullanmak için saklayın. Kısık ateşte 40 dakikaya kadar pişirin.

• Kalan sosu ve taze fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Servise hazır!

ÇİĞ ENGİNAR SALATASI

Hazırlanışı

• Enginar kalplerini uzunlamasına ince dilimler halinde kesin. Bu işlem için sebze soyucu ya da bu şekilde kesebilen keskin bir bıçak kullanabilirsiniz.

Tercihinize göre, enginar kalplerini elinizle ufak parçalar ayırabilirsiniz.

• Hazırladığınız ince dilimleri limon suyu ve tuz ile karıştırın. Salatanız yenmeye hazırdır!

Not: Bu karışıma arzunuza göre zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Ben iki seçeneği de denedim. Hepsi de çok lezzetlidir. Seçim sizin!

ÖNERİ

Bu salatayı roka veya karışık yeşillik ve/veya domates ve fesleğen yaprakları ile karıştırarak da sunabilirsiniz.

Bir öneri daha: Guacamole (tarifini daha evvel vermiştim size) ile karıştırılmış bir enginar kalbi salatası. Leziz!