Sanatta kısa kısa...‘Yapay Manzaralar’ Fotoğraf Sergisi

İstanbul Fotoğraf Müzesi, 24 Kasım 2012 - 9 Şubat 2013 tarikleri arasında ‘Yapay Manzaralar’ adlı uluslar arası bir sergiyi ağırlayacak. Photo Edition Berlin’den Gunther Dietrich’in aynı zamanda küratörlüğünü yaptığı sergi, üç uluslararası alanda faaliyet gösteren sanatçının ‘yapay manzaralar’ konusunda çarpıcı ve kısmen de radikal pozisyonlarını gösteriyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
21 Kasım 2012 Çarşamba

İstanbul Fotoğraf Müzesi, 24 Kasım 2012 - 9 Şubat 2013 tarikleri arasında ‘Yapay Manzaralar’ adlı uluslar arası bir sergiyi ağırlayacak. Photo Edition Berlin’den Gunther Dietrich’in aynı zamanda küratörlüğünü yaptığı sergi,  üç uluslararası alanda faaliyet gösteren sanatçının ‘yapay manzaralar’ konusunda çarpıcı ve kısmen de radikal pozisyonlarını gösteriyor.

İspanyol fotoğraf sanatçısı Joan Fontcuberta, kültürel-ikonografik eserleri melankolik bir güzelliğe sahip özgül manzaralara dönüştürmek için askeri amaçlarla geliştirilmiş yazılımlar kullanıyor. Alman sanatçı Nikolaus von Wolff, geleneksel kolaj tekniklerini radikal bir şekilde geliştirerek kendi fotoğraflarının minik parçalarını kullanıyor. Çinli sanatçı Sun Ji ise 2008 yılında gerçekleştirdiği ‘Cities Without Memory/Hafızasız Kentler’ adlı dizisinde, doğduğu kent olan Şanghay’a ütopik ve eleştirel bir gözle bakıyor. Açılış: 24 Kasım, saat: 17.00-20.00  

www.istanbulfotografmuzesi.com

Arditti ile Karatoprak’ın ‘Gizem’i Art212’de

Dem-Art Sanat Galerisi bu yılki Nadia Arditti ve Mahmut Karatoprak’ın ‘Gizem’ adlı sergilerini, Nişantaşı’nda yeni açılan Art212 sergi mekanında, Contemporary İstanbul ile eş zamanlı açıyor. Sanatseverler, sanatçıların yeni dönem eserlerini 21 Aralık’a kadar görebilecekler.

Nadia Arditti bronz heykel serüvenini bu defa ruhsal gel-gitlerle sürdürüyor. Sergide yer alan eserlerde görünenin ötesinde evrende var olan enerji alış-verişlerinin sanatçının heykellerine yansımasını görüyoruz. Mahmut Karatoprak ise resimlerinde farklı malzeme kullanarak aynı gizem ve enerji temasını işliyor. Kullandığı her bir ahşap aslında yıllar önce başka amaçlarla kullanılmış, artık görevini tüketmiş, ama şimdi bizlere sanatçının yorumuyla bambaşka enerji ve gizemleri aktarmakta.

www.dem-art.net

Çırağan Sarayı’nda etkinlikler: Hoşçakal İstanbul

Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi, 27 Aralık’a kadar Fikret Otyam’ın ‘Hoşçakal İstanbul’ adlı sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, Otyam’ın fırçasından tuval üzerine akrilik boyalarla yapılan Anadolu’nun kara gözlü emekçi kadınlarını, dağlarını derelerini, göllerini denizlerini, hem ak hem karakeçilerini, eşeklerini, birbirinden değişik evlerini, kara kıl çadırlarını, pamuk tarlasında ömür tüketenlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

 

İznik Vakfı Viyola Topluluğu’ndan İznik çinisi tınıları

İznik çinisinin tınıları İznik Vakfı Viyola Topluluğu ile Çırağan Sarayı’nda yankılanacak! İznik ve çevresinin kültürel dokusuna sahip çıkmak ve İznik çinisini dünyaya tanıtmak amacıyla kurulan İznik Vakfı’nın oluşturduğu on farkı ülkeden, toplam 21 sanatçıdan oluşan İznik Vakfı Viyola Topluluğu (İVVT), 26 Kasım Pazartesi akşamı saat 20.00’de Çırağan Sarayı’nda bir konser verecek. İsrail, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Fransa, İrlanda, İspanya, Litvanya, Rusya ve Türkiye’den yirmi viyola sanatçısı genç; viyola sanatçısı ve eğitmeni Prof. Tatjana Masurenko önderliğinde, başarılı Alman piyanist Eva Sperl eşliğinde verecekleri bu ikinci konserde, aralarında Telemann, Nino Rota, Nejat Başeğmezler gibi bestecilerin bulunduğu müzisyenlerin eserlerini seslendirecek.