Clarita’s Way Mutfağı

Yemek pişirmenin yenilikçi, basit, doğal, yaratıcı, spontane ve enerjik halidir. Sadece taze ve sağlıklı ürünlerle ve bol miktarda hayal gücü ve “pratiklik” ile lezzetli ve görsel olarak güzel “çifte faydalı” yemekler hazırlar.

Clara Haia AMRAM Köşe Yazısı
21 Kasım 2012 Çarşamba

Yemek pişirmenin yenilikçi, basit, doğal, yaratıcı, spontane ve enerjik halidir. Sadece taze ve sağlıklı ürünlerle ve bol miktarda hayal gücü ve “pratiklik” ile lezzetli ve görsel olarak güzel “çifte faydalı” yemekler hazırlar.

PRATİKLİK: Hazırlaması kolay, sindirimi kolay, yok etmesi kolay ve çok önemli olarak cüzdanınız için kolay demektir.

PRATİKLİK ayrıca, benim her zaman denediğim pozitif olmak, yaratıcı ve esnek şekillerde çalışabilmek, bir şeyler hazırlamak, sadece bir defaya mahsus kullanılacakmış gibi görünen şeyleri mümkün olduğunca yeniden kullanmaktır.

ÇİFTE FAYDA: iki defa faydasını göreceğiniz manasına gelir, damak zevkiniz için tadını çıkarırken ve daha sonrasında probiyotik olarak vücudunuzda bıraktığı etki bakımından. Kendinizi yorgun ve suçlu hissetmenize neden olan boş kalorileri vücudunuza almak yerine, tam aksine vücudunuza enerji ve canlılık veren ve iyi hissedip güzel görünmenizi sağlayan gıdaları almaktır... Ayrıca iyi hissedip iyi göründüğünüzde diğerlerinin de böyle olmasını istersiniz ve o diğerleri de başkalarını ve böylece pozitiflik üçgenini başlatmış olursunuz…

 

AVOKADO

Avokado hayatımın ilk yıllarının bir parçası... kendimi bildim bileli yediğim tüm meyve ve sebzeler içinde avokado halen, ailemin ve benim en sevdiğimiz besin...

 

Avokadonun faydaları:

Sağlıklı kan akışına katkıda bulunan mono (doymamış) yağ bakımından çok zengindir.

 Son derece dengeli asit / alkali ihtivasına sahip, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum ile A, B, C vitaminleri bakımından yüksektir.

Hiç kolesterol içermez; az miktarda sodyum bulunur.

 İçerdiği yüksek potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, A,B ve C vitaminleri ile mükemmel bir asit / baz dengeleyicisidir.

Bol miktarda E vitamini de içerir.

 Sindirimi kolaydır, kana çok faydalıdır, kansızlığı önler.

Çok yönlü ve besleyici bir gıdadır! Çocuklara, kadınlara ve özellikle iyileşme dönemindeki hastalara çok faydalıdır.

Clarita’s Way, avokadoyu kahvaltıda, bir dilim sıcak veya kızarmış ekmeğin üzerinde, öğlen yemeğinde bir sandviç ya da salata içinde, ya da guakamole sos olarak tüketmenizi önerir...

Claritas GUACAMOLE

MALZEMELER

2 adet orta boy olgun avokado

1 taze sadece yeşil kısımları kıyılmış yeşil soğan (3 yemek kaşığı)

1 yemek kaşığı kabuğu soyulmuş ve doğranmış taze kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı sarı ve 1 yemek kaşığı yeşilbiber.

1 çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiber

1 diş sarımsak, doğranmış ve ezilmiş

Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu

 

HAZIRLANIŞI

 Avokadoları çatal yardımıyla ezin ve limon suyu, tuz, zeytinyağı, sarımsak ve karabiber ilave edip hepsini güzelce karıştırın.

 Doğranmış soğanları ve doğranmış renkli biberleri ekleyin.

 Resimde gördüğünüz gibi bir kâsede, içinde yarım avokadonun içinde servis edin.

DEĞİŞİK ÇEŞİTLERİ

 Yeşil soğan yerine veya birlikte beyaz soğan da ekleyebilirsiniz; ayrıca doğranmış kişniş ilave edebilirsiniz.

NOT:  Çatal yardımıyla ezmek yerine bütün malzemeleri blenderde parçalayabilirsiniz. Bu size farklı, pütürsüz bir kıvam sunar. Tercih sizin!