Peynir severlere

Benim gibi peynir kurtları, sıkı durun! Hele bir de taze keçi peyniri meraklısıysanız bu ayki tariflerimiz tam size göre! Yaz sıcaklarına uygun sepserin, oldukça hafif, yapımı birkaç dakikayı geçmeyecek üç tarif vereceğim sizlere, hadi buyrun…

Sibel CUNİMAN PİNTO Sağlık
1 Ağustos 2012 Çarşamba

Peynir-Salatalık Muslu Domates

Kim sevmez domates, salatalık, peynir üçlüsünü? Kahvaltılarda, hafif bir öğle veya akşam yemeğinde şöyle söğüş yapıp yeriz ya, bu tarif biraz ezber bozacak ama beğeneceksiniz.

Dört adet domates, iki küçük salatalık, 200 gr taze keçi peyniri, iki çorba kaşığı süt, iki yumurta beyazı, taze nane, frenk soğanı, tuz, karabiber.

Domateslerin kapağını kesin ama atmayın. İçini boşaltın, tuzlayın, biberleyin, kağıt peçete üzerine ters çevirerek süzülmeye bırakın. Salatalık, peynir, süt ve naneyi azıcık mikserleyin. Yumurta beyazlarını çırpın, salatalık karışımına ekleyin. Domatesleri bu harçla doldurun, frenk soğanı ile süsleyin, kapaklarını kapatın. En az iki saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

 

 

Keçi Peyniri Salatası

200 gr keçi peyniri (küp küp kesilmiş), 200 gr kavun, 200 gr karpuz, dört yaprak fesleğen, iki yaprak nane, altı çorba kaşığı sızma zeytinyağı, üç çorba kaşığı taze limon suyu, tuz, karabiber, kırmızı tane biber.

Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın, tuzlayıp biberleyin. Varsa parisienne (yuvarlak oyma) kaşıkla kavun ve karpuzdan yuvarlak toplar oluşturun, yoksa kare kare kesin. Peynirle karıştırın, ince ince kestiğiniz nane ve fesleğeni ekleyin, tane biberle süsleyip servis edin. 

 

Üzüm Kalpli Keçi Peyniri  Bonbonu

Üç malzeme, beş dakikalık bir hazırlık ve damak çatlatacak bir lezzet! Meyvenin tazeliği, peynirin dolgunluğu ve hindistan cevizinin yumuşaklığı bu bileşimi oldukça lezzetli kılıyor.

On altı büyük üzüm tanesi, 140 gr taze keçi peyniri, 140 gr hindistan cevizi rendesi.

Üzümleri yıkayın, kurutun. İnce bir iğne ile zedelemeden çekirdeklerini çıkartın. Peyniri süzün, derin bir kapta ezin. Her üzüm tanesini peynirle kaplayarak düzgün toplar elde edin. Bir saat buzdolabında soğutun. Servis etmeden bir tabağa koyduğunuz hindistan cevizi rendesine bulayın.

Şefin tavsiyesi: Taze peynire, soğuk olduğunda daha kolayca şekil verilir, buzdolabından çıkartır çıkartmaz kullanın. Keçi peyniri yerine başka yumuşak taze peynirlerden de yararlanabilirsiniz.