YSK Purimfest 2009

8 Mart Pazar günü YSK’nın Gençlik ve OR komisyonlarının ortaklaşa düzenlediği Purim partisi tam bir bayram coşkusu içinde geçti

Toplum
11 Mart 2009 Çarşamba

Yaklaşık 380 misafir ve 40’a yakın YSK çalışanının lokalde bir araya gelmesi ile gerçekleşen parti olağanüstü başarılıydı. 100 çocuğun rengârenk kostümleriyle geldiği partide; en önemli sanat atölyelerinden birinin katılımı ile “Maske Atölyesi” çalışması, Kanguru Çocuk Evi’nin eğitmenleri tarafından yaptırılan ve interaktif bir şekilde Purim hikayesinin teatral bir şekilde çocuklara anlatıldığı “Drama Atölyesi”, Gençlik Komisyonu tarafından özenle hazırlanan ve yaklaşık 10 farklı çalışmanın yer aldığı “Faaliyet Atölyesi” misafirlerin ilgi odağı oldu. Gün boyu ikramların yapıldığı, ailelerin çocukları eğlenirken sohbet etme fırsatı buldukları bu anlamlı güne katılan herkes son derece memnun kaldı. Dans gösterileri yapıldı ve daha sonra ebeveynlerin de katılımı ile eğlenceye danslara devam edildi.

Ayrıca bu sene OR Komisyonu tarafından yaklaşık 400  aileye dağıtılan Misloah Manot paketleri, ailelerden büyük övgü aldı. Gün içinde anne-babalar ile yapılan sohbet ve anketlerde YSK’nın gelenek ve göreneklerimizi çocuklarımıza anlatırken; günümüz ortamına uyumlu çağdaş ve modern faaliyetleri seçmelerine yönelik misyonlarının çok doğru bulunduğu ve bu yüzden de YSK’nın dernek çatısı altındaki faaliyetlerini kaçırmamaya özen gösterdikleri iletildi.

Bu misyona paralel olarak, önümüzdeki günlerde YSK OR Komisyonu tarafından Miryam Anjel ve  Etel Behmuaras’ın katılımları ile düzenlenecek olan dört  haftalık “Aile Seminerleri”nin de kaçırılamaması gereken diğer bir faaliyet olduğu belirtildi.