Arel Üniversitesinde Değişim Sürüyor

İstanbul’da üç kampüsü ile tıptan mimarlığa, psikolojiden finansa birçok lisans programında dört yıllık eğitim veren, meslek yüksekokulunda anesteziden takı tasarımına, bankacılıktan kabin memurluğuna kadar farklı başlıklarda iki yıllık ön lisans programları ile meslek edinimine aracılık eden T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde ve Sürekli Eğitim Merkezinde lisans sonrası eğitim başlıklarında organizasyonel değişime devam ediyor. Şalom yazarı Cüneyt Dirican, hem enstitü hem de Sürekli Eğitim Merkezinin müdürlüğüne atandı.

Ekonomi
8 Ekim 2019 Salı

“Arel’de Değişim Başlıyor” mottosu ile ArelPro kapsamında kurumlarla entegre eğitimler, staj programları yürüten Üniversite, sanayi ve iş dünyası ile yakınlaşma adına ArelKam ve ArelPotkam, Arel Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) gibi işlevsel örneklerini geliştirmek adına, organizasyonel ve bireysel gelişimin devamlılığına yönelik kurumsal çözümlerini arttıracak önemli bir adım daha atıyor.

Lisans sonrası iş hayatına atılan profesyonellerin, hayat boyu öğrenmeye devam eden bireylerin, küresel rekabete yönelik dönüşen şirketlerin gelişiminde önemli rol oynayan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) öğrenci, sanayi ve iş dünyası odaklı olarak değişime ayak uyduruyor. Bu kapsamda, Üniversite bünyesindeki Uygulamalı Bilimler Yüksekokulundan Doktor Öğretim Üyesi Cüneyt Dirican hem Enstitü hem de SEM Müdürü (V.) olarak atandı.

T.C. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde Bankacılık doktorası ve Sermaye Piyasası ve Borsa master derecelerini alan Dirican Özel Saint Joseph Fransız Lisesi ve T.C. Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. İş hayatına Sultanhamam’da başlayan Dirican, çeşitli finansal kurumlarda farklı bölümlerde ve kademelerde yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Peppers & Rogers Group Yönetim Danışmanlığı ve Innova Bilişim Çözümleri firmasında yönetici danışman olarak Türkiye ve Ortadoğu’da farklı projelerde çalışmıştır. Gazetecilik, sunuculuk, danışmanlık, eğitmenlik deneyimlerinin yanında kitap yazarlığı, ekonomi yorumculuğu bulunmaktadır.

Postbank’ların ve Posta Bankacılığı’nın Ekonomideki ve Finansal Sektördeki Yeri, Etkileri ve Türkiye’de Uygulanabilirliği Üzerine Bir Çalışma (2005) adlı doktora ve Internet Bankacılığı’nın ve Internet’in Finansal Sektördeki Yeri ve Etkileri (2000) adlı yüksek lisans tezleri bulunmaktadır.

Ekonomi Gazetecileri Derneği, Finans Kulüp Vakfı, Finansal Okuryazarlık ve Finansa Erişim Derneği, Muhasebe ve Finansman Öğretim Üyeleri Bilim ve Araştırma Derneği, Marmara Üniversitesi İİBF Mezunları Derneği ve Saint Joseph’liler Derneği üyesi Dirican, çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İktisadi ve İdari Bilimler, Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uzaktan Eğitim Merkezi’nde Türkçe ve İngilizce dersler veren Dirican, akademik yıl başlangıcında gerçekleşen bu değişim ile ilerleyen dönemlerde hedefledikleri yapıyı ise şu şekilde özetledi:

“Endüstri 4.0 ve Uzay Ekonomisi Çağında değişim kaçınılmaz. STEM, oyunlaştırma, sosyal medya, uzaktan eğitim, kurumsal akademiler, sanal akademiler, değişen meslekler, makale yazan yapay zekalar, ders anlatan robotlar, hologram öğretmenler ile yüksek öğrenim de şekil değiştiriyor. Artık küreselleşen ve dijitalleşen dünyada şirketler diplomalardan çok yetkinlikleri ön plana çıkarıyor. RobotİK dediğimiz dünyada, mezunlarımızın mülakatlardaki rakipleri arasında nesnelerin interneti ile öğrenen makineler de bulunuyor. Sosyal Bilimler alanındaki meslekler transformasyona uğruyor. Üniversitelerin, Enstitülerin bu değişime ayak uydurması gerekiyor. Kurumların, bireylerin gelişiminde, organizasyonel dönüşümlerde, hayat boyu öğrenmede kaçınılmaz olanları Arel Üniversitesi’nde paydaşlarımızla, öğrencilerimizle birlikte hayata geçirmek için çalışıyoruz. İş dünyası ve üniversite iş birliğinde üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Sürekli eğitim almamız gereken bir döneme girdik. Kalifiye işgücüne aracılık eden üniversite diplomalarının yüksek lisans diplomaları ile desteklenmesi lazım. Türkiye’nin Uzay Ekonomisinden pay alması, İstanbul Finans Merkezi’nin küresel piyasalardan yatırım alması için entellektüel sermayeye yatırım yapmamız şart. Bu yarışta geri kalmamak önemli. Konulara bütünsel yaklaşmak lazım. Benim görevim bu yakınsamaları daha ileri götürmek. Kendine, şirketine entellektüel ve ayni sermayesine yatırım yapmak isteyenler için buradayız. Akademinin, üniversitenin bize sağladığı imkanları isteyenlerle paylaşmaya hazırız. Yüksek öğrenimin sınırları yoktur, kuralları vardır. Kurallar dünyada ve hatta uzayda yeniden yazılıyor. Sınırsız eğitim ve öğrenim, gelişim için Arel’de hazırız”.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün