“Bakan Peretz hükümeti temsil etmiyor”
Binyamin Netanyahu, İsrail Eğitim Bakanı Rafi Peretz’in ‘Dönüşüm Terapisi’ konusunda sözlerinin hükümetin düşüncesini temsil etmediğini belirtti.
17 Temmuz 2019692 görüntülemeDünyaİsrail Başbakanı, Eğitim Bakanı’nın, eşcinsel bireyleri heteroseksüel bireylere dönüştürmeyi amaçlayan tartışmalı bir psikoterapi tekniği olan ‘Dönüşüm Terapisini’ savunan sözlerini kınadı.
Binyamin Netanyahu Twitter’daki paylaşımında, Rafi Peretz’in açıklamalarının kabul edilemez olduğunu ve hükümetinin görüşlerini yansıtmadığını yazdı.
İsrail Eğitim Bakamı Rafi Peretz televizyonda yaptığı bir söyleşide, eşcinsel kişileri heteroseksüel yapmayı amaçlayan dönüşüm terapisini desteklediğini ve kendisinin de daha önce bu yöntemi uyguladığını belirtmişti. Peretz, “(Birinin cinsel yönelimini) dönüştürmenin mümkün olduğunu düşünüyorum” sözleriyle kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu.
Sağlık yetkilileri bu tekniğin bilimsel açıdan şüpheli hatta belki de tehlikeli olduğunu söylüyorlar.
- Fransa’da nefretle mücadele için özel polis teşkilatı
- Fransız milletvekili: “Ülkemin geleceği için endişeliyim”
- UCM ‘Mavi Marmara’ dosyasını 3. kez kapattı
- Alman Şansölyesi Nazi kampı Auschwitz’i ziyaret etti
- Brooklyn’de ilkokul servisi taşlandı
- ABD’de 2019 Yılın Kadını, Ruth Bader
- İsrail’den NATO’ya hava savunma teknolojisi
- Intel, Habana Labs’ı bir milyar dolara satın almak istiyor
- Portekiz, İsrail devletini ırkçı olarak görmeyi Yahudi düşmanlığı olarak kabul etti
- Fransa’da Yahudi mezarlıklarına saldırı