Batya Natan

Yemezsek Olmaz

Yemezsek Olmaz

Raysa Büyükbahar- Klinik ve Sporcu Beslenme Uzmanı

Aralık ayı ile birlikte kış geldi bile! Günümüzde süpermarketlerde reyonlarda hâlâ çilek görebiliyoruz. Fakat hepimizin de bildiği gibi tüm sebzeleri ve meyveleri kendi mevsiminde tüketmenin sağlığımıza birçok faydası var! Özellikle hamileyseniz veya emziriyorsanız, her gün en az iki farklı renk mevsim sebze ve meyvelerini yemeye özen göstermelisiniz. Peki, bu ayın sebzeleri ve meyveleri neler?

Sebzeleri lezzetlendirmek sizin elinizde!

 

BADEMLİ PESTO SOSLU BRÜKSEL LAHANASI

Kişi Sayısı: 4, Hazırlık Süresi: 10 dk, Pişirme Süresi: 25 dk

Brüksel lahanası için gerekli malzemeler:

• 300 g Brüksel lahanası

• 2 çorba kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı

• 1 tutam tuz

• 1 tutam karabiber

Bademli pesto sos için gerekli malzemeler:

• 100 g badem

• 100 ml zeytinyağı

• 3 diş soyulmuş sarımsak

• 25 g taze fesleğen

• 1 çay kaşığı taze limon suyu

• 1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu veya organik bal

• 1 tutam tuz

• İhtiyaca göre su

• 30 g robottan geçirilmiş badem (en son üzerine serpmek için)

YAPILIŞI

• Fırını 200°C’ye ayarlayın.

• Brüksel lahanasını yıkayın ve kurutun.

• Fırın tepsisi üzerine Brüksel lahanasını dizin.

• Brüksel lahanasını zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayıp fırında 15 – 20 dakika pişirin.

• Brüksel lahanası pişerken sosunu hazırlayın. Tüm malzemeleri robottan krema kıvamına gelene kadar geçirin. İhtiyaca göre su ilave edin.

• Brüksel lahanası hazır olduğunda, hazırladığınız sos ile karıştırın.

• Servis ederken üzerine robottan geçirilmiş badem ekleyin!

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün
Yorum Yapmak için üye girişi yapın!Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor...
Üye Girişi yapmak için Tıklayın
448